×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Ada Colau ofereix 1200€ per pis al lobby turístic

L’alcaldessa va oferir primer 900€ per pis a Apartur per aconseguir lloguers socials. D'aquesta forma recompensa també les perdues econòmiques de lobby turístic durant la pandèmia. Ara puja “l’aposta” i n’ofereix 1200.

EsquerraDiari.cat

dimecres 8 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Foto Joan Sánchez, Elpais

Un altre negoci rodó que l’ “alcaldessa del canvi” ofereix als lobbys turístics. Empresaris Turístics: si voleu guanyar diners sense fer res, parleu amb l’Ada Colau. L’antiga activista de la PAH, dona suport als empresaris de “risc” amb una oferta sense impossible de rebutjar. Ara que no poden llogar pisos per 4000€ mensuals als turistes, al menys podran treure 1200 si deixen el pis al lloguer social.

I com si això fos poc, les despeses de neteja i arranjaments corren a càrrec de l’ajuntament de Barcelona. En síntesi, mentre els empresaris esperen la tornada de turistes (aquest any o el proper) tindran uns ingressos extra. Segurament poc respecte del que solien guanyar però al menys cobren una mica.

Et pot interessar: On estan els pisos socials de Colau? El lobby turístic té la resposta

Les pobres arques públiques que emplenem amb els nostres impostos es buiden ràpidament en direcció a les butxaques dels grans empresaris. Durant la crisi va gastar 3 milions d’euros en publicitat, també va intentar fins al funal portar endavant un concert anul•lat que hagués costat 500.000€, i recentment hem vist el cas de l’empresa INIPRO contractada quan està imputada per corrupció.

Però al mateix temps que els empresaris són beneficiats per Ada Colau, hi ha una clara política contra els migrants, amb els sectors populars colpejat per la crisi. A més enguany l’Ajuntament Barceloní ha augmentat l’IBI en plena crisi de la Covid19 afectant més al petit propietari.

I és que allò més cert és que els “ajuntaments del canvi” són molt propers als empresaris. De la mateixa forma que ho van ser els batlles socialistes i convergents. Per això Ada Colau s’ha dedicat a protegir als grans empresaris turístics durant la Covid-19. O com ja ho va fer abans de la pandèmia decidint suspendre el MWC d’enguany.

Expropiar els pisos de la banca

Sí que és cert que hi ha una gran necessitat social de pisos amb lloguers socials. Però hi ha solucions diferents. Ada Colau fa una transferència brutal de diners públics als empresaris amb aquest lloguer que els hi pagarà o com va fer fa un mes amb un fons voltor que li va comprar vuit edificis per 745.000 € per a evitar el desnonament de set famílies. Sempre surt una fortuna cap als empresaris. I així l’ajuntament perd capacitat per a finançar solucions per als més necessitats.

S’ha d’expropiar tots el pisos dels grans propietaris (banca, església i fons voltors) buits que calguin sense pagar res. I amb aquests s’ha de fer un parc públic de pisos amb lloguers socials. No es pot permetre que els grans propietaris facin negocis amb les necessitats socials, que tinguin pisos buits quan hi ha gent que dorm al carrer.

Et pot interessar: Ada Colau i el monument de Colón (i el racisme institucional)

Et pot interessar: Ada Colau esbroncada per treballadors de Nissan: la memòria de les vagues a Movistar i TMB


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna