×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

El periodista de La Directa Jesús Rodríguez feia públic aquesta setmana la seva decisió d'exiliar-se a Suïssa en el marc de la recerca oberta per terrorisme que té el jutge García-Castellón contra Tsunami Democràtic.

Arsen Sabaté

divendres 12 d’abril
Facebook Twitter

Jesús Rodríguez està acusat juntament amb Carles Puigdemont, Marta Rovira, Ruben Wagensberg, Josep Lluís Alay, Josep Campmajó, Jaume Cabani, Oleguer Serra, Oriol Soler, Xavier Vendrell, Marta Molina i Nicola Flavio Giulio Foglia, d’ençà l’Audiencia Nacional va fer pública l’interlocutòria el passat mes de novembre. A més, aquesta setmana García-Castellón havia donat un termini de 24 hores a les imputades perquè aportessin els domicilis i havia demanat a la Guàrdia Civil que localitzi les tres persones que encara no han comparegut, entre les quals s’hi troba Rodríguez.

El periodista és un dels més coneguts investigadors sobre les cloaques de l’Estat. Des de La Directa ha estat part del destapament, entre altres escàndols, dels diversos casos d’infiltració de policia nacionals en diversos moviments socials -tots sota el ministeri de Grande-Marlaska- fent ús de tècniques de manipulació afectiu sexual. La seva incorporació a la causa com investigat és, per tant, una operació de càstig a la seva tasca com a periodista molest.

En una entrevista que li realitza el propi mitjà de La Directa, es deixa de manifest que "fa divuit anys que Rodríguez es dedica a investigar les pràctiques abusives dels cossos policials i l’espionatge de serveis d’intel·ligència contra moviments socials, i també va cobrir la resposta repressiva arran del procés". I el mateix Rodríguez comenta durant l’entrevista que "des que apareix el meu nom als informes de la Guàrdia Civil no he parat de pensar que la meva imputació va lligada a la meva trajectòria periodística", i que "marxo a l’exili per continuar lluitant".En el cas de l’acusació contra Rodríguez, els fets pels quals se l’inclou en la causa serien una conversa mantinguda amb Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de Carles Puigdemont, i també investigat. A partir d’aquí, el jutge manté que el periodista sabia de l’existència del Tsunami Democràtic, de les accions que es durien a terme i el vincula a la direcció del moviment.

La causa contra Tsunami Democràtic és, sens dubte, el paradigma d’una ofensiva judicial contra el moviment democràtic català que no ha cessat mai d’ençà l’última dècada, i ara menys amb l’aprovació de la Llei d’Amnistia, amb García-Castellón com a paladí. El bloc espanyolista, amb el PSOE i el PP al capdavant, van convertir la Judicatura en un àrbitre totpoderós per combatre per tots els mitjans l’independentisme català.

Amb la reobertura d’instruccions de casos de fa cinc anys, com el de Tsunami Democràtic, incorporant acusacions inversemblants que busquen els buits de l’articulat de la Llei d’Amnistia conforme es coneix el text, el que es busca es aprofundir en una inestabilitat política que pugui fer caure el govern de coalició amb l’expectativa que una repetició electoral donaria una nova oportunitat per a un govern que es centri en una restauració en clau reaccionària.

Des del Comitè de Redacció d’Esquerra Diari ens sumem a totes les mostres de solidaritat amb Jesús Rodríguez i la seva tasca periodística, i posem a disposició el nostre diari per a qualsevol iniciativa de suport amb el company.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï