×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

60.000 euros de multa a col·lectiu antiracista per repartir menjar a persones migrants a Barcelona

Encara que tenien permís de la Generalitat, la Guàrdia Urbana ha identificat a integrants de la Xarxa de Cures Antiracistes quan estaven distribuint aliments per a les famílies migrants. Les multes poden arribar a 60.000 euros.

Itziar Batet

dijous 2 d’abril de 2020
Facebook Twitter

Mentre milers i milers de persones s’han quedat sense ingressos, a l’atur per ERTEs o acomiadaments, milers i milers més, que ni tan sols tenen dret a prestacions: són les persones abarrotades per les reaccionàries lleis d’estrangeria, amb treballs precaris o directament sota l’economia submergida.

Les persones migrants, que no sols ja no poden pagar el lloguer, sinó que no poden ni menjar. Una situació que vivien abans dels temps de coronavirus, però que ara s’agreuja de manera dramàtica.

Però han emergit col·lectius de suport i tot tipus de xarxes de solidaritat entre el poble treballador, aturades als centres de treball, sindicats d’inquilins que criden a la vaga de lloguer. Entre ells, la Red de Cuidados Antiracista -conformada per col·lectius migrants i antiracistes- que s’han proposat al costat d’altres col·lectius distribuir aliments per a les famílies migrants.

Es dediquen a recollir i distribuir aliments i productes d’higiene en 52 punts de l’àrea metropolitana de Barcelona i a ajudar a persones en situació de vulnerabilitat.

El govern català poc i res ha fet per aquestes persones. Tampoc el govern central. Això sí, no van trigar a enviar-li a la Guàrdia Urbana dimarts passat 31 de març, per a retenir i denunciar a integrants de la Xarxa de Cures Antiracistes.

A pesar que comptaven amb un certificat imprès de mobilitat de la Generalitat de Catalunya, a més de que que complien amb totes les mesures de seguretat sanitàries que s’exigeixen, els han advertit que s’interposarien multes que podrien arribar a 60.000 euros.

El racisme instucional de l’Ajuntament d’Ada Colau a Barcelona aflora, fins i tot, en moments d’emergència sanitària i social com l’actual. Tambè el passat diumenge la Guàrdia Urbana ha identificat i prohibit que els manters entreguin material sanitari als hospitals, tot i tenir l’acreditació.

Et pot interessar: La Guàrdia Urbana identifica als venedors ambulants que confeccionen material sanitari enfront la Covid

En el cas de la Xarxa de Cures Antiracistes, des de l’Ajuntament confirmen que la denúncia serà retirada una vegada quedi “acreditat que desenvolupaven l’activitat de repartiment de menjar”.

Però es que a més, amb aquesta actuació policial, l’Ajuntament està demostrant que, en plena crisi social i sanitària, segueix amb la mateixa política criminalitzadora cap als sectors més indefensos com son els propis venedors ambulants. El racisme institucional no para ni en plena emergència sanitària global. Aquesta és la veritable cara de la marca Barcelona, la que només mira per salvar els interessos dels rics.


Facebook Twitter

Itziar Batet

Educadora | Barcelona

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light