×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Ada Colau: colze a colze amb el lobby turístic i la precarietat laboral

Després de la suspensió del Mobile l'alcaldessa Colau envia un missatge d'optimisme de cara al futur. Però, un missatge per a qui?

Arsen Sabaté

dijous 13 de febrer de 2020
Facebook Twitter

EFE/Enric Fontcuberta

Aquest matí, l’empresa GSMA donava la carpetada definitiva a la suspensió del Mobile en una roda de premsa al costat de membres de la Generalitat i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Després de la renúncia de més d’una trentena de companyies en el marc de l’epidèmia del Coronavirus, John Hoffman, director executiu de GSMA, confirmava la cancel·lació del MWG2020 i defensava que "és tracta d’una situació molt difícil i una decisió difícil [la de suspendre l’esdeveniment]. Avui és un dia fosc".

Per part seva, per a l’alcaldessa Colau era també un dia fosc, en la mateixa roda de premsa semblava ser una de les més afectades per la suspensió del Mobile i deia que "lamentem la cancel·lació per l’impacte econòmic que tindrà".

No obstant això, Colau ha volgut també donar un missatge de "seguretat i confiança a la ciutadania" de cara al futur en dir que "vull posar en valor, com a presidenta del consell de la Fira [emplaçament on se celebra cada any el MWC], però també com a alcaldessa de Barcelona, l’experiència de tots aquests anys i que ens fa mirar amb optimisme el futur".

"La relació entre la ciutat de Barcelona i el Mobil World Congress és una relació d’exit. Hem crescut junts amb un esdeveniment que any rere any ha sigut cada vegada més positiu", continuava l’alcaldessa i finalitzava comunicant que "allò més important és que tots anem colze a colze i coordinats amb la ciutadania perque el proper any sigui la millor edició del Mobile a Barcelona i que sigui la primera de moltes més. Aquest és el nostre compromís".

Sens dubte, les paraules ’ciutadania’ o ’barcelonins i barcelonines’ han estat les més utilitzades durant la roda de premsa per part d’Ada Colau. Però, a qui es dirigia realment amb aquest missatge d’optimisme per a l’edició de l’any pròxim? Per a qui ha sigut el Mobile una relació d’èxit? i colze a colze amb qui?

I és que, al marge dels immensos beneficis que s’emporten tant l’empresa organitzadora com les companyies que participen, la celebració del Mobile suposa per al lobby turístic de la ciutat un recolzament econòmic considerable, un percentatge important dels ingressos anuals dels hotelers i que en el pitjor dels casos quadrupliquen els preus per habitació durant aquests dies.

No hi ha dubte que el missatge de Colau anava dirigit als Jordi Mestre o Joan Gaspart de torn, president del gremi d’hotels de Barcelona i president del consorci Turisme de Barcelona, respectivament.

Com també queda clar que quan Colau diu que "Barcelona serà sempre una ciutat oberta i acollidora i està molt contenta de rebre millons de visitants d’arreu del món", es refereix a un sector molt concret com és el turisme de congrés o el turisme de creuer. I sino que els hi preguntin als ’manters’ que porten anys sofrint la persecució i criminalització de la Guàrdia Urbana.

A tot això cal sumar que els 14.000 llocs de treball que s’anaven a crear eren, com cada any, temporals i precaris i en unes condicions que en la majoria dels casos estan per sota del que marca el conveni interprovincial d’hostaleria i turisme de Barcelona, com denunciava UGT durant la passada edició del MWC. Ni que dir que els 500 milions d’euros que hagués generat enguany l’edició del Mobile no anaven destinats a aquests sectors de la "ciutadania".

En fi, la política de Barcelona en Comú i Ada Colau fa anys que és la d’anar colze a colze amb els grans empresaris i els lobbies de la ciutat, en detriment dels sectors populars i la classe treballadora i aprofundint en una ultra precarietat laboral cada vegada més asfixiant.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light