×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Així #EnsEnSortirem?: Colau gasta 3 milions d’euros en publicitat

La gestió d’Ada Colau dels pressupostos de l’Ajuntament demostra la fallida política de l’ “Alcaldessa del canvi” i el seu grup polític. Una despesa injustificable en plena pandèmia.

Guillermo Ferrari

dilluns 25 de maig de 2020
Facebook Twitter

[Foto CatalunyaPress]

En aquest mesos en que la Covid-19 assota el país, el consistori del “canvi” ha demostrat per activa i per passiva ser-ne igual en essència a qualsevol altre. Des de les pàgines d’Esquerra Diari hem denunciat una i altra vegada a Ada Colau i els Comuns. En aquests dies hem pogut comprovar que la meitat del pressupost d’urgència ha estat gastat en publicitat (una mica més de 3 milions d’euros!!).

Aquesta despesa anomenada “d’emergència” es pot fer sense utilitzar cap “expedient de contractació”, ni treure-ho a concurs. Aquest tipus de tramitació es legal ja està suportada per la Llei de Contractes del Sector Públic. Però no obstant això, com es pot justificar una despesa tant alta en publicitat amb la greu crisi sanitària i les no menys greus escassetat de productes per a combatre el virus.

Potser, el consistori no tenia moltes possibilitats de comprar productes sanitaris (testos, mascaretes, guants, alcohol, etc.) ja que el mercat es troba desbocat amb tots els països tractant de comprar-ne. Potser no era la aquesta la tasca de l’Ajuntament. Però al seu portal web de transparència es pot veure que només el 7,7% del pressupost està dedicat als col•lectius més desfavorits davant de la crisi. Només això pot fer Barcelona?

Els empresaris somriuen amb Ada

Òbviament, no és una casualitat, ni una errada aquest “despropòsit”. És una gestió que fa un saqueig dels pressupost milionari el consistori barceloní per traspassar-ho a les grans empreses de l’Ibex 35 i els “amiguetes” dels Comuns i Ada Colau. El mateix que abans feien altres batlles com el Xavier Trias de la desapareguda Convergència o el desaparegut Jordi Hereu del PSC. Gestió capitalista dels diners públics.

Et pot interessar: Ada Colau: colze a colze amb el lobby turístic i la precarietat laboral

Una clara mostra d’aquest saqueig: El fals ajuntament del canvi ha demostrat al llarg dels seus anys de gestió que centralment beneficia als rics. Florentino Pérez pot donar mostres d’això. Entre 2016 i 2019, el president del Real Madrid va facturar 210 milions d’euros. També el lobby turístic ha estat molt afavorit durant la crisi.

Però les despeses milionàries i injustificades per part de l’Ajuntament són contínues. Fa unes setmanes va estar a punt de gastar 250.000 € per fer un concert als balcons, no podem oblidar que al desembre passat va pagar 100.000€ per un pessebre al carrer.

La classe treballadora pateix

L’Ajuntament aprofita que aquest dilluns comença a haver-hi més mobilitat per encarir l’aparcament de cotxes a les zones blava i verda. Milions en ERTOs i EROs, milers sense cobrar res, i l’alcaldessa del canvi ens “ajuda” augmentant els costos dels pàrquings (que s’afegeixen a l’augment del transport públic de principis d’any. Res d’augmentar impostos al sector més ric de la població. Els vehicles més cars, els ECO, no patiren cap augment: els rics sempre en surten beneficiats.

Però això només és una petita part dels atacs que patim qui ens aixequem molt d’hora per treballar. L’alcaldessa no va fer res per impedir l’ERTO de Sagalés contra els treballadors d’autobusos de les línies de Nou Barris, la Guàrdia Urbana va multar als “Manters” quan repartien menjar, els desnonaments continuen encara que Colau participava de la PAH, igual que també continua la precarietat del personal dels CRAEs.

Et pot interessar: Ada Colau té el “virus” de la casta


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”