×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Amb concerts de Colau de 200.000 euros no s’ensurt d’una crisi social i econòmica

El concert "Barcelona ens en sortirem" i que havia aixecat una gran reacció contraria per part d'associacions i sindicats de músics i artistes no es celebrarà. La iniciativa de l'equip municipal d'Ada Colau oferia 200.000 euros a les productores enmig d'una crisi sanitaria, social i econòmica històrica.

Arsen Sabaté

dissabte 2 de maig de 2020
Facebook Twitter

Finalment el concert "Barcelona ens en soritem", el concert dels 200.000 euros enmig de la crisi de la Covid-19, no se celebrarà.

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Coleu, ha fet públic auest dissabte un comunicat en el que s’anuncia que s’anul·la el concert previst per a aquest 9 de maig des dels balcons i terrats de la ciutat, i que comptava amb artistes com Joan Manel Serrat, Maria de Mar Bonet o Manolo Garcia entre altres.

No obstant, en les últimes hores nombrosos artistes havien fet pública la seva negativa a participar d’aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Colau. El motiu, l’alt cost, 200.000 euros, per a contractar els serveis de les productores Mediapro i després El Terrat.

En aquest sentit, associacions i sindicats de músics com a l’Associació Coincidències, també havien criticat durament el projecte de Colau, assenyalat per molts com un "concert de luxe", denunciant que aquesta iniciativa s’oferís a productores privades i "deixés de banda les associacions culturals de la ciutat".

Per part seva, l’SMAC, Sindicat de Músics Activistes de Catalunya, ressaltava no només que no es tingués en compte "la xarxa d’entitats culturals que fa anys treballen a la ciutat", sinó també denunciava que les portes giratòries funcionin a ple rendiment durant la crisi del coronavirus, en dir que "l’organigrama de l’àrea de cultura de l’ajuntament està infectat per noms i cognoms afins a la Marca Barcelona que segueixen fent el seu negoci empresarial i clientelista amb diners públics, tot i el desastre que ha caigut sobre el sector", en referència també a la crisi que està sofrint el sector cultural amb la pandèmia.

Denunciant, a més, la licitació d’aquesta iniciativa com a "dubtosa", ja que en projectes municipals per sobre dels 15.000 euros de cost han de fer-se mitjançant concurs públic.

Colau, a través del seu compte de Facebook, lamentava que el concert hagi d’anul·lar-se per "el malestar que ha generat la proposta en una part del sector cultural". Descarregant així, sobre els artistes compromesos contra la pandèmia, la responsabilitat de l’anul·lació d’una iniciativa que demostra un fort cinisme de cara a les milers de persones que fins i tot avui continuen sofrint els efectes de la pandèmia i els centenars d’ERTOs aplicats per les patronals.

Sens dubte, lluny dels favors a les grans companyies com Mediapro, un projecte d’aquest tipus però donant-li la iniactiva de gestionar-ho als sectors de músics i artistes que també estan patint les conseqüències econòmiques, hagués sigut molt més eficaç per als mateixos músics, i més sentit per les milers de persones que cada dia s’enfronten a la Covid per anar a treballar i posen la seva salut en risc.

No s’ha vist encara cap comunicat de l’Ajuntament lamentant la situació de milers de persones que no poden pagar els seus lloguers, o les famílies que de sobte no estan cobrant cap salari ni prestació econòmica.

Queda clar que la política de l’"Ajuntament del canvi" d’Ada Colau continua prioritzant qualsevol ajuda als "pobrets" lobbies de la ciutat, com és el cas ara del mediàtic, per sobre de posar a disposició de la classe treballadora i els sectors populars totes les mesures per a protegir la seva salut i les seves feines.

Et pot interessar: On estan els pisos socials de Colau? El lobby turístic té la resposta

També pots llegir: Un campament de la vergonya en una ciutat amb 65 mil llits d’hotel buits


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light