×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Colau, no estaven prohibits els desnonaments?

Ada Colau permet dos desnonaments en dos dies a la ciutat de Barcelona en plena pandèmia de la Covid-19. Molt exigir al Govern central però des de l'"ajuntament del canvi" s'acaben sempre reproduïnt les mateixes polítiques anti-social contra la classe treballadora i els sectors populars.

Arsen Sabaté

dijous 21 de maig de 2020
Facebook Twitter

La alcadesa de Barcelona Ada Colau, remetia avui dijous una carta al president del Govern Pedro Sánchez en la que l’insta a l’aplicació de mesures més contundents enfront al problema habitacional durant la pandèmia i que "lideri amb urgència un pacte d’Estat pel dret a l’habitatge per a afrontar la crisi social i economica".

No obstant, resulta paradoxal que mentre Colau exigeix al Govern del PSOE i Unidas Podemos majors ajudes socials per a donar resposta al problema dels preus dels lloguers, l’"alcaldessa del canvi" doni permís perquè es desnonin dues famílies en els últims dos dies a la ciutat de Barcelona.

Si bé les execucions han estat efectuades sota l’autoria dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana té sempre la potestat per a acompanyar a la comitiva judicial, o quan no, ajudant a la policia catalana en tasques de seguretat.

En aquest sentit, cal destacar que sota el mandat d’Ada Colau la Guàrdia Urbana ha seguit amb les mateixes cúpules policials i les polítiques criminalitzadores que el l’anterior govern del PP, lluny de dissoldre l’unitat antiavalots, tal com prometia abans d’aconseguir el primer mandat.

Dimarts passat una parella colombiana que s’havia quedat sense feina a causa de la pandèmia del coronavirus era desnonada al barri de Sants. A més, durant tota la jornada, tots dos van ser amenaçats per un grup de pressió que només va deixar d’actuar una vegada es va tirar la porta a baix i els dos membres de la família quedessin denunciats per ocupació d’immoble.

De res servia tampoc el reial decret del Govern del PSOE i Unidas Podemos que suspèn els desnonaments i amb el que des de la formació de Pablo Iglesias es vanaglorien d’un "escut social" per als sectors en risc.

A més, aquest dimecres a la nit els Mossos d’Esquadra efectuaven un altre desnonament en el barri de la Barceloneta.

No hi ha dubte que l’"escut social" del govern "progre" de Sánchez i Iglesias va només en direcció de protegir els interessos dels grans lobbies empresarials i les grans empreses. Rescatant als capitalistes a costa de que en la "nova normalitat" la classe treballadora i els sectors populars acabin pagant aquesta crisi social i econòmica històrica.

Et pot interessar: La "nova normalitat", com la vella

No obstant, les polítiques socials de l’Ajuntament de Barcelona no es diferencien molt a les del govern "progre". Ada Colau, l’antiga activista anti-desnonaments i ara alcaldessa de Barcelona amb el suport del PSC de la marca Barcelona, no ha fet res per a evitar que es produeixin aquests desnonaments que, a més, per llei estan suspesos.

Però és que des que va començar l’emergència social de la Covid-19, la política de Colau no deixa de ser la de sempre, posar totes les facilitats perque als grans lobbies de la ciutat no acabin pagant els costos d’aquesta crisi o aprofitant la situació per a les grans empreses capitalistes puguin treure algun benefici. El concert de #EnsEnSortirem o l’acord amb la patronal dels apartaments turístics són alguns dels casos més evidents.

També pots llegir: Amb concerts de Colau de 200.000 euros no s’ensurt d’una crisi social i econòmica

On estan els pisos socials de Colau? El lobby turístic té la resposta


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light