Món obrer Estat espanyol

SANITÀRIES EN LLUITA

Com que la Consellera de Salut no té temps...els sanitaris li truquen a la porta

El col·lectiu de Sanitàries en Lluita va denunciar que la consellera Alba Vergés no tenia temps per reunir-se amb ells i atendre les seves demandes, després d'haver sigut un dels sectors més exposats durant la pandèmia de la Covid-19 i de la notícia de la "pagueta".

dimarts 7 de juliol de 2020| edició del dia

Foto: Twitter Sanitàries en Lluita

La precarietat del sistema sanitari s’ha posat (més) en evidència amb la crisi de la covid-19. Falta de materials de seguretat i protecció, falta de llits d’UCI, de respiradors, de personal, sanitaris desbordats i esgotats, etc. Una situació que el mateix personal porta denunciant des del començament de la pandèmia.

Però la situació ve de molt abans: de les retallades en sanitat, de les gestions privades d’hospitals, dels milions per a la privada...Fa anys que el personal sanitari denúncia que "retallar en sanitat, mata" i hem hagut de passar una pandèmia on han mort milers a l’Estat espanyol perquè es posi en relleu la necessitat d’invertir diners en la sanitat pública.

Ha sortit a flotació també el cinisme de les institucions, com la Generalitat i, concretament, el del Departament de Salut. Les retallades en sanitat a Catalunya van començar fa 10 anys, allà pels temps del Tripartit, quan es va fer la retallada del 5% als sous del personal sanitari. Les retallades es van aprofundir de manera catastròfica amb Artur Mas i el seu partit.

També pots llegir: 48 milions per a la sanitat privada ¿ho ha fet Torra, Artur Mas o Jordi Pujol?

Ara, tenint en compte la precària situació de la sanitat catalana després d’anys de retallades i privatizacions, Alba Vergués surt amb una “pagueta”, com li diuen els treballadors i treballadores sanitaries, que divideix per categories, infravalorant als sectors professionals més precaris i que també han estat totalment exposats al virus. Una mesura amb un caràcter classista innegable, i que de lluny reverteix la retallada de salaris dels sanitaris.

El col·lectiu de sanitàries en lluita va demanar una reunió amb la consellera Vergés per exposar-li les seves demandes, que Vergés ha esquivat al·legant que "no té temps". La consellera de salut no té temps per rebre als treballadors i treballadores que s’han deixat la pell, i en molts casos la salut i la vida, treballant durant la crisi de la covid-19? La Consellera no té un moment per trobar-se amb les treballadores que s’han deixat la pell, exposant la seva salut, treballant sense els equips de protecció necessaris durant la pandèmia. pic.twitter.com/BL5V9qarHy— Sanitàries En Lluita (@SanitariesL) June 23, 2020

A causa de la negació de reunir-se amb ells i elles, els sanitaris han de decidir anar a buscar-la i per això, demà 8 de juliol convoquen manifestacions al Departament de Salut a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Si la Consellera no va a les treballadores, les treballadores anem a la Consellera.

Els temps dels aplaudiments als balcons han quedat enrere; ara és temps de tornar als carrers a defensar la sanitat pública, que tots els mitjans de la sanitat privada es posin al servei de la sanitat pública. I també, és temps de sortir als carrers en solidaritat amb totes les lluites de treballadors i treballadores, com la que porten actualment la plantilla de Nissan i amb el campament de la plantilla d’Acciona a Barcelona.

També pots llegir: CGT Ambulàncies a Alba Vergés: "No volem diners tacats de sofriment que pretenen comprar silencis"
Comentaris

Comentar