×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cinquè dia de piquet d’Acciona-Nissan: "Que no surti ni un camió"

Treballadors i treballadores d'Acciona fan piquet davant la nau de Nissan-Acciona a la Zona Franca des de divendres. Davant l'amenaça de què es traslladi el material cap altre planta, com la d'Àvila.

EsquerraDiari.cat

dimarts 7 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Foto: Esquerra Diari

Foto: Esquerra Diari

Des d’aquest divendres, els treballadors i les treballadores d’Acciona es troben a les portes de la nau de Barna 3, a la Zona Franca, nau que pertany directament a Nissan i on es troba el material de fabricació.

Aquest dilluns, la plantilla feia una crida a què tota la plantilla de Nissan, tant de l’empresa matriu com de les subcontractes s’apropessin fins al piquet per impedir el trasllat.

Els treballadors consideren que "és un autèntic insult a les i els treballadors. Volen continuar produint i obtenint beneficis, al mateix temps que organitzen el tancament de les plantes de Nissan i de desenes de subcontractes condemnant a milers de famílies a l’atur i la misèria. No ho permetrem!"

"Avui és Acciona, però demà seran la resta de subcontractes i la mateixa Nissan les que treguin la maquinària i buidin les instal·lacions de cara a garantir definitivament el tancament. Per això mateix és important que es cridi immediatament a ocupar les plantes de Nissan, així com les instal·lacions de totes les subcontractes, amb l’objectiu d’evitar que puguin treure un sol caragol", expliquen.

També pots llegir: Vaga Nissan: una lluita testimoni en la que treballadors i patronal no “remem en la mateixa direcció”

Pel campament també han passat diferents organitzacions de l’esquerra política i de la joventut, com el Sindicat d’Estudiants, Corrent Roig o la joventut de ContraCorrent.

Els treballadors de la subcontracta d’Acciona valoren que "sabem que ens enfrontem al poder d’una gran multinacional, però també sabem que tenim el suport de milions de treballadors i treballadores a Catalunya i a la resta de l’Estat. Tant l’ocupació de les plantes per a defensar els nostres llocs de treball, com la nacionalització de l’empresa i les subcontractes sense indemnització i sota control de les i els treballadors, serien vists amb una enorme simpatia per milions de persones. Volen carregar de nou les conseqüències de la crisi sobre l’esquena de la classe treballadora, al mateix temps que continuen generant beneficis multimilionaris".

Avui continuen des del campament de la Zona Franca.

Des de l’inici del conflicte a Nissan, la direcció de CCOO proposa un programa de pla industrial on lliga el futur dels treballadors i treballadores als bons negocis de la companyia. Les il·lusions que treballadors i patronals poden "remar junts en la mateixa direcció" també ha vingut de part dels sindicats, que avui més que mai haurien de funcionar com a veritables eines de lluita i organització en combat contra tota il·lusió utòpica d’un possible "pla industrial" de la mà d’empresaris i governs.

Aquesta il·lusió fa que tots els esforços es focalitzin en buscar aliances amb les administracions institucionals i no amb altres col·lectius com el personal sanitari, per a generar una xarxa de solidaritat activa que actuï com una veritable fortalesa de combat. Aquesta perspectiva no ajuda a preparar-se contra un tancament duríssim per a la vida de les famílies dels treballadors.

Tampoc és comprensible que sindicats d’esquerra com la CGT, que és part del comitè d’empresa de Nissan, no proposi un programa alternatiu. No es pot confondre la necessària unitat, sempre per a lluitar pels llocs de treball, amb assimilar un sindicalisme pro patronal. Avui que els treballadors i treballadores d’Acciona estan cridant a l’ocupació de la planta; La CGT hauria de mobilitzar a tota la militància i afiliats a donar-hi suport.

Però aquesta crida, perquè no quedi com un brindis al sol, hauria d’anar acompanyada d’assemblees dels treballadors de les subcontractes i Nissan on poder discutir-la, votar-la i organitzar piquets massius que evitin realment que no surti ni un caragol, que impulsin les seccions sindicals de la CGT, juntament amb les d’altres centrals que ho comparteixin. 

És imprescindible que les organitzacions de l’esquerra anticapitalista i revolucionària, sindicals, combatives i sectors de treballadors de tot l’Estat, fem costat activament a aquesta vaga testimoni per a tota la classe treballadora. Aquest suport actiu és tan necessari com una proposta alternativa: l’ocupació i nacionalització sense indemnització, sota control obrer.

ACCIONA, la cara oculta del conflicte de Nissan


Facebook Twitter
Veus contra la criminalització de la protesta

Veus contra la criminalització de la protesta

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Un clar atac del Govern a les pensions: ampliació a 30 anys del període de càlcul

Un clar atac del Govern a les pensions: ampliació a 30 anys del període de càlcul

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Final d'any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

Final d’any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge