×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

CGT Ambulàncies a Alba Vergés: "No volem diners tacats de sofriment que pretenen comprar silencis"

La conselleria de Salut va tenir que rectificar i reconéixer la tasca en primera línia del personal de transport sanitari durant la pandèmia i aplicar-lis també una compensació econòmica. No obstant, des de la CGT denuncien les pèsimes condicions laborals i la baixa qualitat del sector arran d'un sistema sanitari privatitzat. Llegeix aquí el comunicat de la Coordinadora de la CGT del transport sanitari.

EsquerraDiari.cat

dimarts 30 de juny de 2020
Facebook Twitter

Llegeix aquí la carta de la Coordinadora de la CGT del transport sanitari adreçada a la consellera de Salut, Alba Vergés, en la que denuncien la precarietat laboral i la baixa qualitat en un sector que ha sigut un dels més exposats durant la crisi de la Covid-19.

A la Sra. Alba Vergés,

Ens anava a deixar vostè fora de la paga extraordinària que concedeix al personal sanitari per l’exposició a la COVID-19, a nosaltres, tècnics i tècniques del transport sanitari subcontractat pel SEM que hem estat el personal més exposat al virus. El personal d’ambulàncies hem estat a primera línia, assistint i traslladant a pacients infectats per COVID-19, en molts casos sense els EPIS adequats i posant en risc la nostra vida i la dels nostres familiars.

Finalment per les pressions mediàtiques i les concentracions de protesta que li vénen a la contra, decideix incloure’ns en la seva paga classista, en la qual donen a entendre que el valor de la vida augmenta segons els estudis de què disposa cada treballador sanitari.

Una mostra més de la manca de respecte que mostra l’administració al col·lectiu de Tècnics en Emergències Sanitàries, que segueix permetent que empreses privades segueixin enriquint-se amb diners públics a costa d’explotar al treballador i donar un servei lamentable a la població, considerant-nos simples transportistes i amb un conveni obsolet que no ha canviat en més de deu anys i que encara segueix congelat.

Durant aquesta pandèmia ha quedat demostrat que tenir un servei de transport sanitari privatitzat posa en risc tant als professionals de les ambulàncies com als usuaris de les mateixes. Aquestes empreses anteposen els seus beneficis econòmics per sobre de la seguretat dels seus treballadors i el que és encara pitjor, de la seguretat dels pacients.

Empreses privades i voltors que la primera mesura que van prendre per lluitar contra la COVID-19 va ser presentar un ERTO o aplicar el PERMÍS RETRIBUÏT RECUPERABLE tot i ser servei essencial segons el BOE. O seguint amb la contractació abusiva de personal en pràctiques, persones que tenen la mateixa responsabilitat, però cobrant pràcticament la meitat del salari.

Sra. Vergés, no ens malinterpreti, no volem la seva almoina, no volem diners tacats de sofriment, tacats de negligències, uns diners que només pretenen comprar voluntats i silencis, perquè els sanitaris ens oblidem de la mala gestió, de la manca d’EPIS i recursos, de l’escassetat de personal sanitari, d’un sistema sanitari privatitzat de mínims que en el moment que sorgeix una emergència sanitària es col·lapsa per la mala gestió i previsió dels polítics.

Encara mantenim l’esperança que aquesta pandèmia els faci obrir els ulls i realitzin una reestructuració de sistema sanitari, eliminant les empreses privades del sector sanitari, i atorgant als tècnics en emergències el reconeixement que ens mereixem.

Rebi una cordial salutació.

Et pot interessar: La consellera de Salut no té temps per a les sanitàries en lluita?

També pots llegir: Milions per a la privada, compensació única per als sanitaris: i el 5% per quan?


Facebook Twitter
Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d'indult del TSJC

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d’indult del TSJC

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid