Catalunya

ANIVERSARI 1-O

Els CDR convoquen a una concentració en el tercer aniversari de l’1O

Els CDR convoquen a diferents mobilitzacions en protesta per la repressió de l'u d'octubre de fa tres anys. Una jornada marcada, com sempre per la repressió contra el moviment independentista.

dimecres 30 de setembre de 2020| edició del dia

Aquest dijous es celebra el tercer aniversari del referèndum de l’u d’octubre. Un aniversari que d’ençà el 2017 torna a estar marcat per la repressió judicial i policial de l’Estat Espanyol.

Una jornada històrica en la que s’aconsegueix votar en molts col·legis malgrat, com diem, la repressió estatal i el tancament de 450 centres de votació per part dels Mossos d’Esquadra. Les escenes de la brutal intervenció de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil contra la població que defensava els col·legis electorals, van recórrer les portades dels diaris i les xarxes socials de tot el món. Més de mil ferits de diferent consideració a tota Catalunya.

A més, en els dies posteriors es comencen a produir nombroses detencions de persones que van participar del mateix referèndum, donant inici a l’onfensiva reaccionaria del Règim del 78 contra el moviment independentista. Una repressió que no ha parat a data d’avui, i que va tenir el seu moment més àlgid d’aquesta en la vergonyosa sentència del judici del procés per part del Tribunal Supremo, i la consegüent repressió contra centenars de joves que van sortir a protestar durant l’octubre de 2019.

I en aquest sentit, aquesta mateixa setmana hem vist l’últim salt repressiu de la judicatura amb l’inhabilitació de Quim Torra.

Et pot interessar: Inhabilitació de Torra: un nou cop a l’independentisme del Règim del 78

Per tot això, els CDR convoquen per aquest mateix dijous a les 20 hores a una mobilització a la plaça Sant Jaume, enfront del mateix palau de la Generalitat. En paraules del pròpi CDR del Barcelonès, aquesta data ha de servir per "recordar als partits indepes que vam votar i vam guanyar", en referència al referèndum celebrat.

Nombrosos grups de l’esquerra independentista s’han sumat també a les mobilitzacions convocades pels CDR. No obstant, ni l’ANC ni Òmnium sembla que convoquin a cap protesta, si més no a les capitals de provincia com Barcelona o Girona, i més enllà dels actes simbòlics realitzats en aquests últims dies. Tampoc la CUP te planejat convocar per aquest u d’octubre.

No obstant, l’escalada repressiva del Règim del 78 iniciada amb el referèndum de l’u d’octubre, va més enllà d’escapçar la direcció del processisme, i te l’objectiu d’eliminar d’arrel el moviment independentista, amb més de mil causes obertes contra activistes i organitzacions polítiques de l’esquerra independentista. L’operació Judes, iniciada fa un any contra difetents membres dels CDR acusats de terrorisme i tinença ilicita és, potser un dels majors paradigmes d’aquesta ofensiva espanyolista amb l’objectiu d’acabar amb les aspiracions democràtiques pel dret a decidir de tot un poble.

A tres anys de l’u d’octubre i després del fracàs que ha suposat la via processista, cal revertir aquesta deriva autoritària, per més que els mateixos dirigents processistes siguin objecte dels majors atacs. I axiò només serà possible impossant una mobilització social de forma independent dels partits de la burgesia catalana i eixamplant el moviment independentista amb la força del conjunt de la classe treballadora, tal i com es va poder veure de forma incipent durant el 3-O del 2017.

Et pot interessar: Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O
temes relacionats

Repressió a Catalunya   /    Catalunya   /    Referèndum a Catalunya   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya   /    Societat

Comentaris

Comentar