Catalunya

ANIVERSARI 1-O

Els CDR convoquen a una concentració en el tercer aniversari de l’1O

Els CDR convoquen a diferents mobilitzacions en protesta per la repressió de l'u d'octubre de fa tres anys. Una jornada marcada, com sempre per la repressió contra el moviment independentista.

dimecres 30 de setembre| edició del dia

Aquest dijous es celebra el tercer aniversari del referèndum de l’u d’octubre. Un aniversari que d’ençà el 2017 torna a estar marcat per la repressió judicial i policial de l’Estat Espanyol.

Una jornada històrica en la que s’aconsegueix votar en molts col·legis malgrat, com diem, la repressió estatal i el tancament de 450 centres de votació per part dels Mossos d’Esquadra. Les escenes de la brutal intervenció de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil contra la població que defensava els col·legis electorals, van recórrer les portades dels diaris i les xarxes socials de tot el món. Més de mil ferits de diferent consideració a tota Catalunya.

A més, en els dies posteriors es comencen a produir nombroses detencions de persones que van participar del mateix referèndum, donant inici a l’onfensiva reaccionaria del Règim del 78 contra el moviment independentista. Una repressió que no ha parat a data d’avui, i que va tenir el seu moment més àlgid d’aquesta en la vergonyosa sentència del judici del procés per part del Tribunal Supremo, i la consegüent repressió contra centenars de joves que van sortir a protestar durant l’octubre de 2019.

I en aquest sentit, aquesta mateixa setmana hem vist l’últim salt repressiu de la judicatura amb l’inhabilitació de Quim Torra.

Et pot interessar: Inhabilitació de Torra: un nou cop a l’independentisme del Règim del 78

Per tot això, els CDR convoquen per aquest mateix dijous a les 20 hores a una mobilització a la plaça Sant Jaume, enfront del mateix palau de la Generalitat. En paraules del pròpi CDR del Barcelonès, aquesta data ha de servir per "recordar als partits indepes que vam votar i vam guanyar", en referència al referèndum celebrat.

Nombrosos grups de l’esquerra independentista s’han sumat també a les mobilitzacions convocades pels CDR. No obstant, ni l’ANC ni Òmnium sembla que convoquin a cap protesta, si més no a les capitals de provincia com Barcelona o Girona, i més enllà dels actes simbòlics realitzats en aquests últims dies. Tampoc la CUP te planejat convocar per aquest u d’octubre.

No obstant, l’escalada repressiva del Règim del 78 iniciada amb el referèndum de l’u d’octubre, va més enllà d’escapçar la direcció del processisme, i te l’objectiu d’eliminar d’arrel el moviment independentista, amb més de mil causes obertes contra activistes i organitzacions polítiques de l’esquerra independentista. L’operació Judes, iniciada fa un any contra difetents membres dels CDR acusats de terrorisme i tinença ilicita és, potser un dels majors paradigmes d’aquesta ofensiva espanyolista amb l’objectiu d’acabar amb les aspiracions democràtiques pel dret a decidir de tot un poble.

A tres anys de l’u d’octubre i després del fracàs que ha suposat la via processista, cal revertir aquesta deriva autoritària, per més que els mateixos dirigents processistes siguin objecte dels majors atacs. I axiò només serà possible impossant una mobilització social de forma independent dels partits de la burgesia catalana i eixamplant el moviment independentista amb la força del conjunt de la classe treballadora, tal i com es va poder veure de forma incipent durant el 3-O del 2017.

Et pot interessar: Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O
temes relacionats

Repressió Catalunya   /    Catalunya   /    Referèndum a Catalunya   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya   /    Societat

Comentaris

Comentar