×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

A quatre anys de la celebració de l'u d'octubre i la forta repressió per part del Règim del 78 i les seves forces policials, recordem algunes de les imatges que van donar la volta al món i evidenciar l'objectiu d'acabar amb les aspiracions pel dret a decidir de tot un poble.

EsquerraDiari.cat

dijous 30 de setembre de 2021
Facebook Twitter

Aquest divendres es compleix el tercer aniversari del Referèndum per a l’autodeterminació de Catalunya que es va celebrar l’u d’octubre de 2017.

Durant aquella jornada, milions de catalans van demostrar que es podia votar, tot i la repressió dels cossos policials del Govern central del PP i el tancament de 450 centres de votació per part dels Mossos d’Esquadra. Les escenes de la brutal intervenció de la Policía Nacional i la Guardia Civil contra la població indefensa, gent gran, dones i nens i nenes, defensant els col·legis electorals, van recórrer les portades dels diaris i les xarxes socials de tot el món.

Més de mil ferits de diferent consideració en més de 50 càrregues policials repartides per tota Catalunya, des de Barcelona fins al poble més petit. A la capital, la xifra va arribar a més de 340 i en d’altres capitals de provincia com Girona, van ser 229 ferits.

Tot això, sense comptar que en els dies posteriors començen a produir-se innombrables detencions de centenars de persones que van participar tant de l’1-O com de la vaga del 3 d’ocubre següent.

A partir d’aquí, tot el que esdevé d’ençà l’u d’octubre és història viva de Catalunya. El Règim del 78 va iniciar una escalada repressiva-judicial sense precedents que te com a moment més àlgid d’aquesta creuda reaccionaria la vergonyosa sentència del judici del procés per part del Tribunal Supremo, i la consegüent repressió contra centenars de joves que van sortir a protestar durant les setmanes d’octubre de 2019, deixant més de trenta detinguts en presó provisional.

Però com diem, l’escalada repressiva del Règim del 78 iniciada amb el referèndum de l’u d’octubre, va més enllà d’escapçar la direcció del processisme, i te l’objectiu d’eliminar d’arrel el moviment independentista, amb més de 3.000 causes obertes contra activistes i organitzacions polítiques de l’esquerra independentista.

A continuació reproduïm alguns dels moments de major repressió durant l’u d’octubre de 2017 i que, alhora, van ser projectats durant les últimes sessions del judici farsa per part dels advocats de les defenses. Unes imatges que demostren clarament la repressió que el poble de Catalunya va patir per part de les forces de seguretat en el seu empeny d’acabar amb les aspiracions democràtiques pel dret a decidir de milions de catalans.

-La Policía Nacional carrega amb duresa a dotzenes de personas que defensen el col·legi Pau Claris de Barcelona

-Unitats de la Policía Nacional actuen violentament contra centenars de persones que defensaven les urnes en les immediacions de Les Escoles Pies de Barcelona

-Càrregues policials des de l’interior dels furgons de la Policía Nacional per a dispersar manifestants una cop requisades les urnes de l’escola Orlandai

-Agents de la Guardia Civil reprimint durament contra dotzenes de persones a la localitat de Canyamars (El Maresme)

-La Policía Nacional intenta accedIr a l’interior d’un dels col·legis del Guinardó a cop de porra

-La Policía Nacional va deixant un reguitzell de gent colpejada y ensangonada mentre intenta accedir a l’escola Àgora de Barcelona

-Unitats de la Guardia Civil reprimeixen amb gasos lacrimògens a desenes de persones que defensen de forma pacífica un col·legi a la localitat de Mont Roig


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria