×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

CGT anuncia una vaga general a Madrid per a fins d’octubre

L'organització sindical informa una convocatòria, probablement per a fins d'octubre, i crida a col·lectius socials i sindicals alternatius a sumar-se.

EsquerraDiari.cat

divendres 2 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

En un comunicat CGT considera que els motius per a la vaga “estan àmpliament justificats”. Entre ells destaquen “el col·lapse del sistema sanitari, on les diferents administracions han donat preferència a factors econòmics per sobre de la vida de les persones, especialment d’aquelles més desfavorides”.

En aquest sentit, CGT assenyala que “malgrat aquesta segona ona de Covid-19, la sanitat pública es continua privatitzant a costa de gent que es juga la vida per protegir la de la ciutadania sense cap mena de suport polític”.

D’altra banda, CGT denuncia “l’existència d’una doble realitat quant als centres educatius, on els qui poden permetre’s un centre privat compten al seu torn amb personal mèdic i mitjans que garanteixin un adequat ensenyament, mentre que moltes altres persones depenen de la gestió que es realitzi en els centres públics, que a més desconeixen si podran continuar rebent classes en els pròxims mesos a causa de l’evolució de la pandèmia”.

CGT indica que, igual que ha ocorregut amb la sanitat, “en l’ensenyament també ha prevalgut el factor econòmic per sobre de les necessitats legítimes de les persones. És per això que en aquests centres públics, col·lapsats, falten professors i professores, personal mèdic i mitjans en general perquè l’alumnat pugui assistir als mateixos en unes condicions mínimes de seguretat”.

Et pot interessar: Hospital Gregorio Marañón: "Privatitzar la neteja també és desmantellar la sanitat pública!"

També, des de la CGT, indiquen la importància de “uns transports públics i de qualitat en tota aquesta crisi del Covid-19. La gestió dels mateixos deixa molt a desitjar i la falta de mitjans en els mateixos ha incidit directament en la propagació del coronavirus gràcies a metres i autobusos saturats on la distància de seguretat entre persones usuàries és impossible”.

En relació amb la situació que es viu a Madrid en les últimes setmanes, des de CGT rebutgen “les polítiques anticovid de la Comunitat de Madrid que s’han posat en marxa en els últims dies”. I asseguren que, aquestes mesures, “més que intentar contenir la propagació del Covid-19 el que pretenen és contenir a la gent pobra en els seus llocs de residència i que només es ‘moguin’ per a anar a treballar, encara que l’hagin de fer sense que la seva seguretat i integritat física estiguin garantides”.

Finalment, CGT realitza una crida “als sindicats alternatius i als col·lectius o organitzacions socials a unir-se i a participar en aquesta convocatòria de Vaga General en defensa d’un model social diferent, que no deixi realment a ningú enrere, que respecti el medi ambient i la igualtat efectiva entre persones, que respecti les llibertats i que garanteixi uns serveis públics de qualitat, gratuïts i universals”.

Organitzar la vaga general des de baix

En les últimes setmanes, des de la CRT i Esquerra Diari venim sostenint la necessitat de convocar una vaga general a Madrid es fa cada vegada més urgent. Mentre s’agreuja la pandèmia a Madrid i altres ciutats, creix la desocupació, la precarietat i la militarització dels nostres barris, però tant els Governs autonòmics com el Govern central segueixen sense prendre cap de les mesures necessàries per a frenar els contagis.

Et pot interessar: Madrid: contra el “confinament de classe”, assemblees per a imposar una Vaga General i un Programa d’Emergència

Per aquest motiu, donem suport a la convocatòria a la vaga general a Madrid que fa la CGT i participarem de totes les instàncies unitàries per a garantir que sigui efectiva. No obstant això, considerem que perquè una vaga general sigui realment efectiva, no pot ser convocada de forma improvisada ni “decretada des de dalt”.

És necessari organitzar una gran campanya d’agitació per la vaga general en tots els centres de treball, d’estudi i en els barris, impulsant assemblees per a debatre democràticament com es porta endavant la vaga.

Finalment, la convocatòria a tots els sindicats alternatius i els col·lectius socials és absolutament necessària, però insuficient. Fa falta exigir als sindicats majoritaris que trenquin amb la pau social i convoquin a la vaga, emplaçant a les bases de CCOO i UGT al fet que se sumin a organitzar la vaga general. Exigir públicament a les burocràcies sindicals que deixin d’actuar com a corretja de transmissió dels interessos de la CEOE i el Govern “progressista”, és una part fonamental del combat per guanyar a la majoria de la classe treballadora per a sortir a la lluita.

Et pot interessar: Amb una Vaga General els “guetos” d’Ayuso no durarien ni un telenotícies


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"