×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Hospital Gregorio Marañón: "Privatitzar la neteja també és desmantellar la sanitat pública!"

Reproduïm a continuació una carta dirigida per les treballadores de neteja de tota la plantilla de l'Hospital Gregorio Marañón en la qual criden a unir forces contra la privatització del servei i en defensa d'una sanitat 100% pública.

EsquerraDiari.cat

divendres 31 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Les treballadores i treballadors de la neteja de l’Hospital Gregorio Marañón estem en peu de guerra contra els plans de privatització del govern del PP en la Comunitat de Madrid. En cas que es dugui a terme, no sols obriria la porta a la destrucció dels llocs de treball del 80% de la plantilla, sinó també a la degradació del conjunt de l’atenció a l’Hospital.

La retallada de personal en neteja, ja de per si mateix insuficient, la falta de cobertura de les baixes, l’escassetat de mitjans, així com la precarització de les nostres condicions laborals, suposa no sols sobrecarregar-nos, amb el consegüent desgast físic i psicològic, sinó impedir garantir unes condicions que permetin una assistència sanitària de qualitat. Per al correcte funcionament de les urgències, consultes o quiròfans, les i els treballadors de neteja, de cuines, de bugaderies, etc… som absolutament imprescindibles.

Durant la pandèmia, davant de la saturació administrativa i el col·lapse dels centres sanitaris després de dècades de retallades i fustigació del sector privat, l’única força determinant per a fer front al virus ha estat la dedicació, el lliurament i el sacrifici dels milers de treballadors i treballadores dels hospitals públics. En aquesta situació, les i els netejadors hem estat en primera línia arriscant la nostra vida i salut, i treballant al límit per a garantir la desinfecció i esterilització de les instal·lacions hospitalàries.

L’actuació col·lectiva de totes i tots va ser decisiva, no sols de cara a treure el treball endavant i salvar vides, sinó de cara a donar-nos suport els uns als altres. Es va demostrar la importància de la solidaritat entre les i els treballadors, i hora ha de continuar demostrant-se en suport de tots aquells que estem en lluita!

Tal com estem veient, no sols no s’han tret les conclusions i adoptat les mesures necessàries davant el drama que hem viscut, sinó que es vol aprofitar la situació per a desmantellar encara més la sanitat pública, fer negocis amb les privatitzacions i seguir precaritzant les condicions laborals i salarials del conjunt del personal. Per això mateix els MIR, o ara les i els zeladors, estan començant a organitzar-se i estan sortint a la lluita. La seva lluita i la mostra és la mateixa, i per això hem de colpejar tots junts!

Grans empreses i fons d’inversió pretenen ara, com ja van fer amb l’anterior crisi, ampliar els seus negocis i augmentar els seus beneficis privatitzant massivament els serveis públics, com la sanitat. Un negoci rodó on reben ingents quantitats de diners públics, sense que existeixi cap risc, ja que si va malament l’administració cobrirà les pèrdues. Avui és la neteja, però demà podran ser altres àrees de l’Hospital, i fins i tot en el futur directament alguns serveis mèdics.

Per això mateix, la nostra batalla pel manteniment del servei públic de la neteja no és només en defensa dels nostres llocs de treball i contra una major precarització, sinó que és part de la lluita de totes i tots, del conjunt del personal de l’hospital, en defensa d’una sanitat 100% pública, social i col·lectiva, que pensi en el pacient i en les necessitats del conjunt de la societat, i no a omplir les butxaques d’alguns multimilionaris.

Com ha demostrat l’experiència, només amb la mobilització i una lluita conjunta i contundent es poden vèncer les retallades, les privatitzacions, i la degradació soferta per la sanitat pública madrilenya. Ja ho vam fer aixecant la Marea Blanca en 2013 amb la qual varem aturar la privatització de 6 hospitals i 27 centres de salut.

Us cridem a unir forces al costat de nosaltres i nosaltres per a frenar la privatització de la neteja. Dilluns que ve 27 de juliol farem una aturada d’una hora i ens concentrarem a les portes de l’Hospital, i ens agradaria comptar amb el vostre suport. Al llarg d’agost realitzarem dues altres aturades d’una hora, amb accions en les quals us cridarem a participar. A més iniciarem una campanya de recollida de signatures per a exigir la dimissió immediata del gerent de l’hospital, Joseba Barroeta, un dels màxims responsables d’aquesta privatització.

D’altra banda, creiem que el Comitè d’Empresa de l’Hospital, i els diferents sindicats presents en aquest, han d’organitzar assemblees a començament de setembre de tot el personal sigui com sigui la seva funció, i sigui com sigui la seva categoria, incloent aquells serveis que ja estiguin externalitzats. Hem d’unificar i ampliar les nostres lluites, ja siguin les i els MIR, la neteja o els zeladors.

Un primer pas a la volta de vacances serà organitzar una gran manifestació a Madrid, ben convocada, amb desenes de milers de pamflets i milers de cartells repartits per tots els barris de Madrid, i amb objectius molt clars: reversió de totes retallades en sanitat; parar les privatitzacions i recuperar tots els serveis privatitzats relacionats amb la sanitat (neteja, bugaderies, cuines, etc…); increment dràstic de la inversió per a garantir una sanitat 100% pública de qualitat per a totes i tots. Actuant així, amb decisió i confiança, sí que podrem vèncer.

La sanitat no s’embeni, la sanitat es defensa!"


Facebook Twitter
Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light