Política Estat espanyol

Sis vegades més en armament que en Ingrés Mínim Vital: 20.000 milions

Els pressupostos generals de l'Estat es continuen recarregant amb programes especials d'armament i despesa militar. Durant 2020 augmentarà a 3.059 i superarà els 20.000 milions d'euros: sis vegades més que en Ingrés Mínim Vital.

dilluns 22 de juny de 2020| edició del dia

FOTO: El Salto

Així ho ha denunciat el Centri Delàs d’Estudis per la Pau, indicant a l’"Informe 43 del Centre Delàs “Crítica a la raó del pressupost militar (anys 2019 i 2020). Malgrat la crisi de la Covid-19, prossegueix el disbarat armamentista”, que xifra en els 20.030 milions d’euros la despesa militar per a aquest any 2020.

En el mateix informe donen compte no sols del pressupost consolidat del Ministeri de Defensa, de 10.199.000, sinó també la resta de despeses militars repartides en altres ministeris que no s’inclouen en els crèdits de Defensa que arriba a sumar 20.000 milions: sis vegades la partida pressupostària per a l’Ingrés Mínim Vital. Així s’enfosqueix la llum que brillava de la “mesura estrella” del Govern “progressista” del PSOE-Unidas Podemos.

Et pot interessar: 2.100 milions en tancs militars? la política imperialista d’aquest Govern "progre" en temps de Covid

Els pressupostos de despeses ja comptava amb l’aprovació per part del Govern del PSOE des de finals de 2018, de set nous Programes Especials d’Armament (PEA), d’un total de 13.356.000 d’euros per a la fabricació d’armament entre 2019 i 2032.

Pere Ortega, autor de tal informe valora que “Si aquesta ingent despesa militar de més de 20.000 milions anuals destinats (segons els governs) a proporcionar seguretat, s’hagués destinat a l’àmbit de la salut i dels serveis socials de ben segur haguessin proporcionat una major seguretat a la ciutadania”.

Per a l’any 2020 la partida prevista és de 3.059 milions per a inversions en adquisició d’armes i infraestructures en Defensa, 1.873 milions per al pagament de l’anualitat dels PEA, 1.186 milions per a armaments com a municions, explosius, torpedes, míssils i vehicles de transport. La mateixa xifra que ha destinat el Ministeri de Seguretat Social a l’Ingrés Mínim Vital.

Et pot interessarUn tanc de guerra o 440 respiradors… Què tries?

El govern "progresista" del PSOE i UP no prendrà mai mesures que vagin en contra del seu caràcter imperialista. Necessitem revertir tots aquests pressupostos militars i destinar-los per exemple a la sanitat perquè el personal sanitari tingui els mitjans necessaris per a combatre la pandèmia i que la crisi social i econòmica, que ja s’està produint, no torni a recaure sobre l’esquena de la classe treballadora.
temes relacionats

Govern de coalició PSOE-UP    /    Política Estat espanyol   /    Pedro Sánchez   /    PSOE

Comentaris

Comentar