×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Fira Literal: llibres i idees radicals en temps de crisi

Amb el lema "Un llibre un refugi" comença la Fira Literal els dies 12 i 13 de desembre, a Fabra i Coats. Des d'Esquerra Diari també tenim novetats de llibres radicals i transformadors, especialment necessàris en temps de crisi.

EsquerraDiari.cat

dissabte 12 de desembre de 2020
Facebook Twitter

El recinte de Sant Andreu acull una edició d’hivern de la Literal, una fira de llibres i idees radicals on es troben editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per debatre com “transformar el món” i “incidir sobre la realitat”.

Com sempre, l’escenari és Fabra i Coats, un espai que avui és Fàbrica de Creació, Centre d’Art Contemporani i seu d’associacions diverses, però que en el seu dia va ser una fàbrica del tèxtil i que va ser escenari també de moltes lluites obreres.

Els dies 12 i 13 de desembre será un punt de trobada de la cultura i el pensament crític, tal com s’explica a la seva presentació: “La fira aposta per les paraules perquè només allò que s’anomena existeix. I per tenir-les en un conjunt de papers que es converteixen, moltes vegades, en armes de pensament, en llibres que llegim i que ens fan qüestionar la realitat i, fins i tot, a nosaltres mateixes. Perquè els llibres i les idees radicals són aquelles que pretenen, no només analitzar el món, sinó canviar-lo des de l’arrel”.

Enfront al temps de coronavirus, es desenvolupará amb un doble format, presencial i virtual, enguany una fira en la que trobarem un centenar d’editorials procedents de tot l’Estat. Tambè hi haurà un Mercat virtual del llibre a la web de la Fira Literal i que aplega més de vuitanta editorials.

Des d’Esquerra Diari tenim dues novetats. Una és, “La història del trotskisme nord-americà”, de James Cannon, publicat en castellà les dotze conferències del dirigent obrer nord-americà que relaten el sorgiment del corrent trotskista en el cor de l’imperialisme durant la crisi dels ’30.

Et pot interessar: La història del trotskisme nord-americà, de James Cannon

I una altra novetat és el llibre: “Revolución en Alemania (1917-1923)” de Pierre Broué

Un llarg programa d’escenaris i platós instal·lats a Fabra i Coats acolliran tot d’activitats relacionades amb la literatura, l’assaig i les idees radicals, prenent el relleu del Radical May del passat mes de maig, se celebrarà un Radical December amb presentacions i debats en el qual autors i autores radicals d’arreu del món exposaran les seves idees.

Pan y Rosas a la Fira Literal: presentació de “Patriarcado y capitalismo. Feminismo, clase y diversidad”

Les nostres companyes Cynthia Luz Burgueño i Josefina L. Martínez de Pan y Rosas, militants de la CRT y redactores d’Esquerra Diari/IzquierdaDiario.es, autores del llibre, faran un col·loqui moderat per Jordi de Miguel, periodista i escriptor.

"Mentre les idees del feminisme es transformen en força material als carrers i en les assemblees, en llocs de treball i instituts, importants debats estratègics creuen el moviment: quina és la relació entre l’opressió de les dones i el capitalisme? És possible un feminisme per a la majoria de les dones que no sigui alhora antiracista i anticapitalista? Quines són les aliances socials que hem de teixir amb aquests objectius?". Aquest serán alguns dels eixos del debat, que es realitzará en format presencial i online a les 18.30h.

Pots llegir l’entrevista a les autores: Per a recuperar la lluita de classes contra el capitalisme patriarcal


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”