Debats esquerra

BARCELONA

Fira Literal: llibres i idees radicals en temps de crisi

Amb el lema "Un llibre un refugi" comença la Fira Literal els dies 12 i 13 de desembre, a Fabra i Coats. Des d'Esquerra Diari també tenim novetats de llibres radicals i transformadors, especialment necessàris en temps de crisi.

dissabte 12 de desembre de 2020| edició del dia

El recinte de Sant Andreu acull una edició d’hivern de la Literal, una fira de llibres i idees radicals on es troben editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per debatre com “transformar el món” i “incidir sobre la realitat”.

Com sempre, l’escenari és Fabra i Coats, un espai que avui és Fàbrica de Creació, Centre d’Art Contemporani i seu d’associacions diverses, però que en el seu dia va ser una fàbrica del tèxtil i que va ser escenari també de moltes lluites obreres.

Els dies 12 i 13 de desembre será un punt de trobada de la cultura i el pensament crític, tal com s’explica a la seva presentació: “La fira aposta per les paraules perquè només allò que s’anomena existeix. I per tenir-les en un conjunt de papers que es converteixen, moltes vegades, en armes de pensament, en llibres que llegim i que ens fan qüestionar la realitat i, fins i tot, a nosaltres mateixes. Perquè els llibres i les idees radicals són aquelles que pretenen, no només analitzar el món, sinó canviar-lo des de l’arrel”.

Enfront al temps de coronavirus, es desenvolupará amb un doble format, presencial i virtual, enguany una fira en la que trobarem un centenar d’editorials procedents de tot l’Estat. Tambè hi haurà un Mercat virtual del llibre a la web de la Fira Literal i que aplega més de vuitanta editorials.

Des d’Esquerra Diari tenim dues novetats. Una és, “La història del trotskisme nord-americà”, de James Cannon, publicat en castellà les dotze conferències del dirigent obrer nord-americà que relaten el sorgiment del corrent trotskista en el cor de l’imperialisme durant la crisi dels ’30.

Et pot interessar: La història del trotskisme nord-americà, de James Cannon

I una altra novetat és el llibre: “Revolución en Alemania (1917-1923)” de Pierre Broué

Un llarg programa d’escenaris i platós instal·lats a Fabra i Coats acolliran tot d’activitats relacionades amb la literatura, l’assaig i les idees radicals, prenent el relleu del Radical May del passat mes de maig, se celebrarà un Radical December amb presentacions i debats en el qual autors i autores radicals d’arreu del món exposaran les seves idees.

Pan y Rosas a la Fira Literal: presentació de “Patriarcado y capitalismo. Feminismo, clase y diversidad”

Les nostres companyes Cynthia Luz Burgueño i Josefina L. Martínez de Pan y Rosas, militants de la CRT y redactores d’Esquerra Diari/IzquierdaDiario.es, autores del llibre, faran un col·loqui moderat per Jordi de Miguel, periodista i escriptor.

"Mentre les idees del feminisme es transformen en força material als carrers i en les assemblees, en llocs de treball i instituts, importants debats estratègics creuen el moviment: quina és la relació entre l’opressió de les dones i el capitalisme? És possible un feminisme per a la majoria de les dones que no sigui alhora antiracista i anticapitalista? Quines són les aliances socials que hem de teixir amb aquests objectius?". Aquest serán alguns dels eixos del debat, que es realitzará en format presencial i online a les 18.30h.

Pots llegir l’entrevista a les autores: Per a recuperar la lluita de classes contra el capitalisme patriarcal
temes relacionats

Fira Literal   /    Debats esquerra   /    Fira del llibre   /    Llibres   /    Barcelona   /    Pan y Rosas   /    Cultura

Comentaris

Comentar