×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Revolución en Alemania (1917-1923), per primera vegada complet en castellà

Libros ID, al costat d'Edicions IPS de l'Argentina, presenta per primera vegada en castellà el primer exemplar de “Revolución en Alemania (1917-1923)” de Pierre Broué. Una important font que fins al moment només havia estat traduïda una quarta part.

Libros ID

dijous 10 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Aquest exemplar abasta essencialment els anys que van des de 1914 fins a 1921. El segon, que completarà l’obra, es publicarà l’any vinent, comprenent el període que finalitza amb la revolució alemanya de 1923.

Aquest treball magistral de l’historiador trotskista Pierre Broué constitueix la seva tesi doctoral i un minuciós estudi, profundament documentat, d’un procés revolucionari bastant desconegut del qual, fins a aquest moment, havia estat traduït només una quarta part. És, per tant, aquesta traducció una important font en el nostre idioma. L’autor és conegut pels seus treballs sobre les grans fites de la lluita de classes del segle XX, com La revolució i la guerra d’Espanya, escrit juntament amb Émile Témime, o el seu treball sobre l’Hongria de 1956, que vam publicar al 2006. També ho és per la seva important producció sobre la història de la Internacional Comunista i el Partit Bolxevic. Va dedicar gran part de la seva vida a l’obra de Trotsky, de qui va escriure una biografia, i també a la recerca i el llegat dels trotskistes, amb nombroses aportacions dels quals publiquem “Els trotskistes contra Stalin” al 2011. Va ser part dels investigadors que van accedir als arxius deixats per Trotsky en la Hougthon Library de Harvard. A més va fundar en 1977 l’Institut Léon Trotsky i va publicar els Cahiers Léon Trotsky i les Œuvres Léon Trotsky.

“Revolución en Alemania” s’endinsa en el marc previ a aquests esdeveniments revolucionaris, oferint dades materials de la constitució politico-econòmica d’aquest país en la preguerra. També aprofundeix sobre el resultat inevitable de la contradicció entre el seu desenvolupament econòmic i la seva pobra capacitat d’expansió a nous mercats, que porta al major enfrontament imperialista fins a aquest moment. La Primera Guerra Mundial i l’alineament a ella del major partit socialista del món en aquest moment, la socialdemocràcia alemanya, provoca múltiples ruptures originant el Partit Socialdemòcrata Independent (USPD), els radicals d’esquerra (IKD) i el grup Spartakus, dirigit per Rosa Luxemburg, Liebknecht i Jogiches, que es convertirà en el Partit Comunista KPD (S) poc abans que aquests dirigents siguin assassinats pels Freikorps (cossos paramilitars) sota les ordres del govern socialdemòcrata de Gustav Noske.

Amb les penúries de la guerra i l’impuls revolucionari que arriba des de Rússia, al novembre de 1918 es gesta la primera revolució en un país capitalista occidental, procés derrotat però que obre successivament diferents situacions revolucionàries al llarg dels anys 1919, 1920 i 1921, que seran analitzades en aquesta publicació. Tots aquests esdeveniments, contemporanis als esdeveniments de la Rússia revolucionària i a la incipient formació de la Internacional Comunista, veuran entrellaçar permanents discussions i debats entre els revolucionaris alemanys i russos, principalment, però també entre els d’altres països. De la mateixa manera sorgiran realineaments en nous partits polítics i noves ruptures no sols a Alemanya, sinó en diversos països d’Europa occidental.

Conèixer i estudiar aquestes lliçons, plenes d’actualitat en un món convuls que qüestiona cada vegada més la “normalitat” del capitalisme és el que ens ha portat a realitzar la traducció d’una obra que, en els seus dos volums, comprèn més de 1.000 pàgines.

Disponible per a la compra a la nostra llibreria en línia


Facebook Twitter
La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l'escàndol Pegasus

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l’escàndol Pegasus

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!