Món obrer

NOVES CONCENTRACIONS

En defensa de la sanitat pública i contra les despeses militars: #RecuperemElsCarrers

El moviment #RecuperemElsCarrers torna a organitzar per aquesta setmana nombroses concentracions contra les mesures dels governs central i català de fer pagar la crisi a la classe treballadora i els sectors populars. Contra les privatitzacions i retallades en sanitat i les despeses militars.

dilluns 25 de maig de 2020| edició del dia

El moviment #RecuperemElsCarrers torna a organitzar per aquesta setmana nombroses concentracions contra les mesures dels governs central i català per fer pagar la crisi sanitària, social i econòmica a la classe treballadora i els sectors populars i després de que algunes de les mobilitzacions de la setmana fossin reprimides pels Mossos d’Esquadra.

Et pot interessar: Els Mossos reprimeixen les concentracions de #RecuperemElsCarrerrs

Aquest dimarts sota el lema "La Mala Gesrtió Mata" les concentracions es dirigeixen cap a les mesures dels governs i les administracions públiques enfront la crisi sanitària en la que, encara avui, s’està patint una manca de material de protecció com son la falta d’EPIs, mascaretes, guants o desinfectants davant la pandèmia. Milers de sanitàries i sanitaris s’han contagiat degut a que els interesos de Sànchez, Iglesias, Torra i Aragonés, entre d’altres passen primer per rescatar a la patronal i les grans empreses.

No obstant, aquí, a Catalunya, la manca de llits d’UCI o respiradors artificial durant la pandèmia de la Covid-19 te el seu origen també en les dècades de retallades i privatitzacions de la sanitat pública per part dels diferents governs de la Generalitat.

Et pot interessar: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el Tripartit

A nivell estatal, la dècada de retallades des de la crisi del 2008 i les privatitzacions de la sanitat també han fet que l’Estat espanyol encapçali el ranking mundial de sanitaris contagiats.

Et pot interessar: Risc de rebrots i augment del contagi de sanitaris: Test massius ja!

Però, per altra banda, #RecuperemElsCarrers denuncia també que mentre tot això està passant, el Govern de Sánchez i Iglesias segueix amb les polítiques reaccionàries i imperialistes enfront els immigrants, un dels sectors més desprotegits de la societat durant la pandèmia, mantenint els CIE, veritables presons per a la població migrant.

Et pot interessar: Empleades de la llar: “Les immigrants i sense contracte seguim excloses en les mesures del Govern”

Així com també segueixen gastant diners en despeses militars. Per fer-nos una idea, només en les missions imperialistes a l’estranger el Govern del PSOE i Unidas Podemos gasta 800 milions d’euros, el doble del que s’ha invertit en la despesa de material sanitari contra el coronavirus.

Et pot interessar: 2.100 milions en tancs militars? la política imperialista d’aquest Govern "progre" en temps de Covid

Enfront tot això, aquest dimarts les concentracions es multipliquen arreu de Catalunya amb centenars d’organitzacions mobilitzades contra les mesures de les adminstracions i perquè la crisi la paguin veritablement els capitalistes.

Llegeix aquí el comunicat de #RecuperemElsCarrers

El passat dimarts, la militància d’Endavant, les xarxes de suport mutu, CDRs i altres col·lectives de base vam convocar sis concentracions a Barcelona. Moltes van ser impedides pels Mossos d’Esquadra. L’endemà vam burlar la repressió i manifestar-nos contra les convocatòries feixistes als nostres carrers, també dissabte, contra la desfilada de l’ultradreta.

Des d’aleshores, hem rebut un centenar d’adhesions al manifest (les d’Arran, Alerta Solidària, l’ANC, la CUP o el SEPC, entre tantes) i més d’una trentena de nuclis arreu del territori, des de Tarragona fins la Seu d’Urgell, han fet públiques les seves convocatòries per repetir les concentracions el 26 de Maig i cada dimarts a les 20h.

Aquesta setmana ho farem sota el lema ’La Mala Gestió Mata!’ per denunciar que han gastat els nostres diners en CIES, tancs, macroconcerts... i ens han deixat sense EPIs, UCIs, tests i respiradors. Demanem invertir en la vida; als hospitals, als barris però també al mediterrani i als territoris en guerra. Demà assenyalarem els responsables polítics de totes aquestes morts, perquè ens hi van els drets i la vida.

#RecuperemElsCarrers és una iniciativa espontània, fruit del parèntesi obligat del confinament. Si bé lluitem pel dret a manifestació, no entenem les protestes com un fi sinó com una eina. Per tant, es tracta no només de tornar als carrers, sinó de forçar canvis en la situació política dels nostres països i alhora acompanyar-nos en aquest moment sense precedents, que ens ofega entre morts i precarietat.

Consulta aquí totes les concentracions d’aquests dimarts
temes relacionats

#RecuperemElsCarrers   /    Crisi coronavirus   /    #Covid-19   /    #Coronavirus   /    Món obrer   /    Catalunya   /    Mobilitzacions   /    Política Estat espanyol   /    Repressió   /    Barcelona   /    Societat

Comentaris

Comentar