Pandèmia

REPRESSIÓ ESTAT D'EMERGÈNCIA

[VIDEO] Tres casos brutals de violència policial i racista d’una repressió que no cessa

Aquests casos no són aïllats, sinó expressió de la violència policial i el racisme institucional, amb el qual les forces policials s’estan prenent l’Estat d’Alarma, encara que porten temps produint-se.

dilluns 20 d’abril| edici� del dia

Podem veure al primer fragment un intent de detenció ocorregut el dissabte 18 d’abril, quan dos agents de la Policia Municipal de La Bisbal de l’Empordà procedeixen violentament a detenir a un veí racialitzat, li donen un cop de peu al cap que el deixa inconscient uns segons, dues dones de la família acudeixen en la seva defensa i els dos agents les apunten al cap amb una pistola tàser i una de foc, respectivament.

Et pot interessar: Escàndol: brutal repressió polical a dues dones migrant a La Bisbal

Al segon fragment, podem veure altra detenció policial quan un home -aparentement amb alguna situació de malaltia mental- és acorralat y detingut violentament, amb cops de peu, de porra i trepitjant-li al cap a terra. A l’actuació de la Policía Nacional s’hi sumen 7 agents, moment en el que impedeixen veure el transcurs de l’agressió. No empren cap tipus de protocol per a persones amb malalties mentals, vulnerant-li també aquest dret fonamental. Lloc i data per concretar.

I el tercer fragment ocorregut el 18 d’abril, quan 4 agents de la Guardia Civil i 4 policies municipals fan abús reiterat de la força sobre un home i ordenen als veïns de no grabar la detenció. Lloc per concretar.

En les xarxes socials, col·lectius contra la repressió i organitzacions polítiques i sindicals, van respondre ràpidament denunciant aquests casos amb lemes com: #ViolènciaPolicial #ImpunitatPolicial #RepressióPolicial #MonopoliDeLaViolència #RacismeInstitucional #VulneracióDretsFonamentals #EstatdAlarma #coronavirus #LleiMordaça

La CUP ha publicat una carta a Torra, Colau i Cunillera exigint que s’aturin les actuacions policials racistes, “Si les administracions i els cossos policials dels què vostès són responsables converteixen l’estat d’alarma en una suspensió de facto dels drets fonamentals, és obligació d’una societat solidària plantar-hi cara”, ha sentenciat.

Et pot interessar: Carta de la CUP exigint que s’aturin les actuacions policials racistes, a Torra, Colau i Cunillera

Perque no són casos aïllats, sinó expressió de la violència policial amb la qual les forces policials s’estan prenent l’Estat d’Alarma decretat el mes de març passat a causa de la crisi de la Covid-19. Un confinament que té com a màxima garantia la militarització de les forces i cossos policials als carrers i que es ve encebant especialment contra les persones racialitzades i més desprotegides.

Accions policials, d’altra banda, que porten temps produint-se, i que són aprofitades pel moment d’excepció producte de la pandèmia per a aprofundir en les racistes lleis d’estrangeria.
temes relacionats

Racisme institucional   /    Pandèmia   /    Repressió    /    Racisme   /    Política Estat espanyol   /    Societat

Comentaris

Comentar