Repressió

VIOLÈNCIA POLICIAL

Carta de la CUP exigint que s’aturin les actuacions policials racistes, a Torra, Colau i Cunillera

“Si les administracions i els cossos policials dels què vostès són responsables converteixen l’estat d’alarma en una suspensió de facto dels drets fonamentals, és obligació d’una societat solidària plantar-hi cara”, sentèncien des de la CUP.

diumenge 19 d’abril de 2020| edició del dia

Foto: @endavantcv

Publiquem la carta de la CUP en la que exigeix als responsables polítics dels cossos policials de la Policía Nacional a Catalunya, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona que s’aturin les actuacions policials racistes.

Des de la CUP es dirigeixen a Torra, Colau i Cunillera amb motiu de
"mostrar el profund desacord i l’enèrgica indignació i rebuig a les operacions policials que des de fa massa temps la policia espanyola, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona duen a terme, sota diferents pretextos i excuses, amb l’únic objectiu d’identificar a veïns i veïnes per tal d’iniciar els seus tràmits d’expulsió per l’únic motiu de no complir amb els requisits administratius de la racista llei d’estrangeria, i que sovint acaben amb ingressos als Centres d’Internament d’Estrangers i amb deportacions".

Des de la formació independentista a més posen aquestes actuacions policials que es vénen duent a terme des de fa temps en el context de l’actual Estat d’alarma i arran d’un operatiu policial conjunt divendres passat en el barri del Raval, denuncien que "entenem que les tres administracions, estatal, autonòmica i municipal, estan utilitzant el marc d’excepcionalitat que imposa la declaració de l’estat d’alarma per la crisi de la Covid-19 amb finalitats totalment il·legítimes i pròpies del racisme i la xenofòbia institucional. Si aquests tipus de dispositius són de per si una vulneració dels drets humans i un instrument repressiu que persegueix l’expulsió dels nostres veïns i veïnes, fer-ho aprofitant l’estat d’alarma i en el context d’una pandèmia i crisi sanitària és contrari a la més mínima ètica i humanisme exigible a qualsevol govern que pretengui respectar els drets fonamentals, ni que sigui en mera aparença. Els exigim, doncs, que aturin de manera immediata i definitiva amb aquest tipus d’operatius policials contra la gent dels nostres barris, viles i ciutats".

A més, en la carta manifesten també que "allò més preocupant és el fet que aquests operatius en forma d’espectacle persegueixin atemorir a les persones que, no podent regularitzar la seva situació administrativa per unes lleis injustes i racistes, no poden sortir de les seves llars per por de ser detingudes, que se’ls obrin expedients d’expulsió o se’ls deporti. Així doncs, dispositius com el del barri del Raval redoblen l’angoixa i les dificultats que comporta el confinament, fins al punt de privar a llars senceres de poder sortir al carrer per tal d’abastir-se dels productes de primera necessitat com el menjar, productes d’higiene o farmacèutics".

Per fianlitzar la carta, des de la CUP reconeixen "la tasca que les xarxes veïnals, de suport mutu i dels col·lectius antiracistes d’arreu dels Països Catalans treballen per estendre la solidaritat entre els veïns i veïnes" i senyalen que "si les administracions i els cossos policials dels què vostès són responsables converteixen l’estat d’alarma en una suspensió de facto dels drets fonamentals, és obligació d’una societat solidària plantar-hi cara i, si cal, desobeir-lo per protegir els drets i necessitats materials de tots i totes".
temes relacionats

Racisme institucional   /    Repressió    /    Candidatura d’Unitat Popular (CUP)   /    Quim Torra   /    Migrants   /    Repressió policial   /    Racisme   /    Política Estat espanyol   /    Mossos d’Esquadra   /    Ada Colau   /    Societat

Comentaris

Comentar