×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Rebaixen la condemna a Marcel Vivet i no entrarà a presó

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebaixat la condemna a Marcel Vivet i no acabarà entrant a presó. Fiscalia i Generalitat demanaven cinc anys de presó per participar d'una manfiestació contra Jusapol.

EsquerraDiari.cat

dijous 5 de maig de 2022
Facebook Twitter

Foto: Arxiu ED

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebaixat la condemna a Marcel Vivet, militant de l’organtizació La Forja i activista independentista. Finalment la Sala d’apel·lació del TSJC el sentència un any i mig de presó i inhabilitació, que no haurà de complir. Tot i així, tant la defensa com les acusacions poden presentar encara un recurs de cassació contra aquesta sentència.

Marcel havia estat condemnant a cinc anys de presó per delictes de desordre públic i atemptat contra l’autoritat. Tot, simplement per participar d’una manifestació contra una altra concentració convocada pel sindicat policial Jusapol.

Sens dubte, la causa contra el Marcel s’emmarca en l’ofensiva reaccionària per part de l’Estat espanyol, i amb la judicatura al capdavant. Una ofensiva però que també compte amb la participació del Govern de la Generalitat, alineant-se amb la fiscalía espanyola en no pocs casos i personant-se com a acusació particular enfront múltiples activistes de la esquerra independentista, com és el cas del mateix Marcel Vivet.

Per conèixer més: Marcel Vivet: "Un periple judicial carregat d’irregularitats de la Generalitat, que m’ha condemnat a cinc anys"


Facebook Twitter
ERC i PSC tanquen un acord per als pressupostos del retorn a l'autonomisme

ERC i PSC tanquen un acord per als pressupostos del retorn a l’autonomisme

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques