×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Nous bombardejos d’Israel que ja sumen més de 5.000 palestins morts a Gaza

Almenys 80 palestins han mort a la Franja de Gaza en l'última nit producte dels bombardejos de l'exèrcit israelià. En les últimes 24 hores són 400 i en total sumen 5.000 els assassinats des que Israel va començar l'atac. La majoria d'ells són nens, dones i ancians.

Redacció internacional

dimarts 24 d’octubre de 2023
Facebook Twitter

Anit l’infern va tornar a caure sobre la població de Gaza, quan l’Exèrcit israelià va intensificar els seus bombardejos contra la població civil. Segons les autoritats locals el nombre de morts durant els atacs de la nit, que es van concentrar en barris residencials de Rafah, en el sud de la Franja de Gaza, va ser d’almenys 80 persones.

Des del 7 d’octubre, més de 5.000 palestins han estat assassinats, segons va informar el Ministeri de Salut en la Franja de Gaza, inclosos més de 1.500 nens. Els atacs d’anit van afectar principalment el sud del territori, a pesar que el govern israelià va ordenar als habitants de Gaza fugir cap al sud. Ja durant la nit del dissabte al diumenge es van produir atemptats mortals amb bombes a Khan Younes, una altra ciutat del sud.

Això mostra el pla criminal israelià de donar un últimatum a 1,1 milions de persones que vivien en el nord perquè marxesin al sud de la Franja per viure al carrer o en carpes en camps de refugiats sense aigua ni llum, i per després ser bombardejats i assassinats. També té l’objectiu d’atacar la regió per on ha d’entrar l’ajuda humanitària negociada la setmana passada perquè arribi via Egipte pel pas de Rafah.

Segons el ministre de Sanitat del Govern de Gaza, més de 400 palestins han mort en les últimes 24 hores, en particular durant els bombardejos que han tingut com a objectiu els voltants de dos hospitals i el camp de refugiats de Jabalia. Aquesta enèsima massacre de civils es produeix quatre dies després de la destrucció de l’església de Saint-Porphyre per part d’Israel i de l’assassinat de diverses desenes de palestins desplaçats que s’havien refugiat allà.

El bombardeig d’aquesta nit es produeix mentre s’accelera la repressió colonial d’Israel i continua amenaçant amb una operació terrestre sobre la Franja de Gaza. De fet, en els últims dies es van multiplicar les declaracions de diferents funcionaris israelians anunciant una "invasió total" del territori, com el Ministre de Defensa, Yoav Gallant, que va anunciar el dijous 19 d’octubre la imminència i la violència de la pròxima ofensiva.

El bombardeig d’aquesta nit es produeix mentre s’accelera la repressió colonial d’Israel i continua amenaçant amb una operació terrestre sobre la Franja de Gaza. De fet, en els últims dies s’han multiplicat les declaracions de diferents funcionaris israelians anunciant una "invasió total" del territori, com el ministre de Defensa, Yoav Gallant, que va anunciar el dijous 19 d’octubre la imminència i la violència de la pròxima ofensiva.

En els últims dies s’han registrat algunes incursions mínimes de l’exèrcit israelià a Gaza, en particular prop de Khan Younes. Per la seva part portaveus d’Hamàs afirmen haver repel·lit diversos atacs israelians. Les Forces de Defecnsa d’Israel (FDI) han reivindicat aquestes incursions, a través del seu portaveu Daniel Hagari, qui ha anunciat que "durant la nit es van produir atacs amb tancs i infanteria".

El govern israelià està preparat per a una escalada mortal que es muntarà sobre el bany de sang que ja ve portant endavant i que en 16 dies ja s’ha cobrat la vida de més de 5.000 palestins i palestines de Gaza, mentre que també s’aprofundeix la repressió, persecucions, pogroms i assassinats de palestins a Cisjordània.

Malgrat expressar alguns dubtes sobre la forma en la que Netanyahu està portant endavant aquest atac brutal, tant els Estats Units com els imperialismes europeus recolzen a l’Estat d’Israel i multipliquen l’ajuda militar que li presten.

Però així com s’aprofundeixen els atacs d’Israel, també han crescut les protestes i mobilitzacions al voltant del món en solidaritat amb el poble palestí. Així s’ha vist aquest cap de setmana amb centenars de milers de persones a ciutats de l’Orient Mitjà, Europa i Amèrica.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó