×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Margarita Robles confirma l’enviament de tancs Leopard a Ucraïna

La Ministra de Defensa ha assegurat aquest dimecres que el govern del PSOE i Unides Podem lliurarà 6 carros de combat alemanys a Ucraïna, tal com havia promès al costat d'altres països després que el govern alemany obrís la veda.

EsquerraDiari.cat

dimecres 22 de febrer
Facebook Twitter

A finals del mes de març o principis d’abril els tancs Leopard en possessió de l’Estat Espanyol estaran llestos per ser enviats a Ucraïna. Així ho ha anunciat Margarita Robles després de confirmar avui en el Congrés el lliurament de 6 carros de combat Leopard 2A4 al país presidit per Zelensky.

Els tancs estan sent reparats atès que el seu estat era “lamentable” i “molt deficient” en paraules de la mateixa ministra. Actualment, la posada a punt s’està duent a terme a la fàbrica de Santa Bárbara a Alcalá de Guadaira. A més de l’enviament dels carros de combat, es preveu l’arribada de 55 militars ucraïnesos que ja estan sent ensinistrats en territori espanyol. En la seva intervenció, Robles ha aprofitat per a treure pit pel desplegament de la bateria de míssils antiaeris a Estònia juntament amb 80 soldats apartir d’abril en el marc de l’actuació conjunta de l’OTAN.

Fins avui, el govern del PSOE i Unides Podem ha destinat 54 transports de material bèl·lic a Ucraïna. A tot això cal sumar-li els paquets d’armament ja enviats, entre els quals s’inclou munició, projectils, artilleria, mísiles i llançadors entre altres.

Així, el govern de PSOE i Unides Podem segueix compromès amb el seu rol imperialista, ja sigui través de l’augment de la despesa militar – com va aprovar en els últims PGE – o amb l’enviament d’armament pesant a Ucraïna.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"