"Crida a l’increment de les lluites i vagues contra l’inflació" , així titula la CGT de Catalunya la seva nota publicada al seu blog per tal de posar dempeus una campanya contra la situació econòmica que viu la classe treballadora actualment.

Una situació marcada per la inflació que mossega el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores i que "ha vingut per quedar-se un bon període de temps", tal com assenyala la nota del sindicat.

Com s’assenyala, les polítiques econòmiques dels Estats capitalistes i els Bancs Centrals estan definint un futur molt negre, marcat per una crisi de llarga durada que de ben segur pot tenir conseqüències als llocs de treball, com acomiadaments.

La recepta, segons la pròpia nota de CGT és "incrementant el nivell de conflicte allà on es batalla directament amb qui acorda els increments salarials: als centres de treball, amb plantilles i sectors reaccionant davant aquestes conseqüències. I continuant aquestes lluites amb un cicle de conflictivitat als carrers que pressioni governs i patronals. Si no hi ha processos de lluita a les empreses, hi haurà empobriment generalitzat".

De fet posen l’exemple de TMB Bus, que la passada setmana va aconseguir que la patronal (en aquest cas l’ajuntament com a responsable últim) pactés una pujada del sou que fa que la plantilla no perdi poder adquisitiu davant la situació d’inflació actual.

I la veritat és que és així. Davant el pacte que les burocràcies sindicals volen trobar amb la patronal, que contempla pujades de 3,5% màxim (amb una inflació del 8,9% al setembre), la plantilla de TMB amb organització i un pla de mobilitzacions i vaga va a aconseguir una conquesta molt superior.

Per tot això el sindicat fa "una crida a seccions sindicals, i a la classe treballadora al seu conjunt, a organitzar-se i iniciar processos de lluita a la seva empresa, afavorint les condicions necessàries per fer valdre el nostre dret a tenir salaris dignes. Ningú ens ho regalarà, l’agitació i la vaga són claus per evitar l’austeritat."