×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

CGT inicia un procés de contactes per a la convocatòria d’una Vaga General per a la fi del genocidi i l’apartheid a Palestina

Reproduïm el comunicat del Comitè Confederal de la Confederació General del Treball, reunit en Plenària Confederal Extraordinària el passat 24 d'abril de 2024, en el qual s'ha aprovat una resolució d'iniciar un procés de contactes per a la convocatòria d'una Vaga General per a la fi del genocidi i l'apartheid a Palestina.

EsquerraDiari.cat

diumenge 28 d’abril
Facebook Twitter

El Comitè Confederal de la Confederació General del Treball, reunit en Plenària Confederal Extraordinària, a Madrid a 24 d’abril de 2024, aprova la següent resolució:

Es compleixen sis mesos des que el 7 d’octubre de 2023, Israel ha tornat a sotmetre a un càstig col·lectiu a tota la població palestina de Gaza, assassinat a milers de persones. De les quals moltes d’elles són nenes i nens. Alguna cosa que hem de denunciar, sense pal·liatius, com a genocidi i neteja ètnica, i qualificar a Netanyahu com a criminal de guerra i al seu govern com a responsable de crims de lesa humanitat.

El pròxim 15 de maig es compleix un nou aniversari del dia de la “Nakba” (Dia de la Catàstrofe), un dia de sofriment per al poble palestí que recorda l’expulsió de gran part de la població palestina de les seves llars a conseqüència del naixement de l’Estat d’Israel en 1948. Més de 75 anys de règim colonial i d’apartheid del projecte sionista, amb el suport de les potències imperialistes de la Unió Europea i dels Estats Units.

Una vegada més, la Unió Europea evidencia la seva hipocresia i la seva doble moral en mostrar la seva solidaritat amb altres pobles, mentre mostra el seu silenci i la seva complicitat respecte a l’infern que està sofrint el poble palestí. Portem sis mesos en què l’exèrcit israelià ha assassinat a més de 33.000 persones, de les quals gairebé la meitat són nenes i nens, amb milers de persones desaparegudes. Considerem escandalós que Israel continuï gaudint d’impunitat internacional, que no es denunciïn els seus crims, ni se li imposin sancions. Israel està aplicant un càstig col·lectiu a la Franja de Gaza, incorrent, una vegada més, en violacions greus, massives i sistemàtiques del dret internacional.

La potencia ocupant i d’apartheid israelià, amb el suport de les potències europees, justifiquen els atacs aeris i terrestres a la Franja de Gaza, apel·lant al “dret legítim de defensa”. No obstant això, en el context colonial en el qual s’emmarca aquesta situació, i tal com s’exposa en la Convenció de Ginebra i en nombroses resolucions de les Nacions Unides, no existeix el “dret d’una potència ocupant a defensar-se”, però sí el dret d’un poble ocupat a resistir per totes les vies possibles.

Com a internacionalistes, donem suport a l’autodeterminació i la sobirania dels pobles, les aspiracions democràtiques dels quals es veuen limitades tant per l’agressió militar israeliana com per les pressions dels Estats Units i Europa per normalitzar les relacions amb l’Estat israelià.

Ha arribat el moment d’actuar contra el militarisme en Palestina i a tot el món: un militarisme que justifica la guerra fratricida entre pobles i legitima l’explotació capitalista secundada per governs i Estats. La solidaritat internacional és fonamental en aquesta lluita per la justícia i la dignitat a Palestina, i a tot el món.

Des d’una perspectiva antimilitarista, laica i llibertària, exigim la reducció de la despesa militar. Lluitem per la reducció i abolició dels exèrcits i la resolució pacífica dels conflictes. Perquè la veritable lluita no és entre pobles germans, sinó contra el capitalisme, que causa sofriment a milions de persones diàriament mitjançant l’opressió, l’explotació i la guerra.

Per tot això, exigim al govern de l’Estat espanyol i a les seves diferents administracions:


Ruptura de les relacions diplomàtiques, comercials, acadèmiques, culturals, esportives, institucionals i polítiques amb el règim israelià a nivell nacional. Així mateix, exigim que l’Estat espanyol promogui a la Unió Europea la cancel·lació de l’Acord d’Associació de la UE amb Israel, el qual situa a l’Estat sionista com a soci preferent.

Embargament d’armes a Israel i fi de la col·laboració militar i de seguretat amb Israel. Dues normes avalen la posició per a l’embargament d’armes: La llei 53/2007, de 28 de desembre, sobre el control del comerç exterior de material de defensa de doble ús i el Tractat Internacional sobre Comerç d’Armes (ratificat per Espanya el 17 de març de 2014). Els dos textos prohibeixen la venda d’armes a països en conflicte. Denunciem que l’Estat espanyol està incomplint el marc jurídic estatal en relació als drets del poble palestí.

Boicot als productes i empreses d’origen israelià i adopció de sancions econòmiques a empreses que es beneficien de les polítiques d’apartheid israelià. De la mateixa manera, exigim al govern de l’Estat espanyol la promoció de sancions econòmiques a Israel en els organismes internacionals. A nivell nacional, exigim al govern que sancionin a les empreses espanyoles que es lucren de la violació dels drets del poble palestí.

Reconeixement de dret del poble palestí a la resistència contra l’ocupació militar israeliana. Recollit en la Resolució 2625 de l’ONU, com “la legitimitat de la lluita dels pobles per la independència, la integritat territorial, la unitat nacional i l’alliberament de la dominació colonial, l’apartheid i l’ocupació estrangera per tots els mitjans disponibles”.

Reconeixement d’asil i refugi per a totes les persones desplaçades per aquest conflicte, així com per a desertors i objectors.

Retirada immediata dels efectius militars espanyols a la zona. I que l’exèrcit espanyol sota cap pretext faci costat a l’Estat d’Israel, ni en el marc de la Unió Europea ni de l’OTAN.

Fi de l’ocupació israeliana, fi de l’apartheid i dret al retorn de la població palestina refugiada. Exigim que el govern espanyol pressioni al govern israelià, tant de manera bilateral com en el marc de les organitzacions internacionals, fins que l’Estat d’Israel compleixi el dret internacional, que reconeix el dret al retorn de la població palestina refugiada.

Immediat alliberament de totes les persones preses i presoneres polítiques palestines, així com la concessió d’asil i refugi a l’Estat espanyol per a tots els lluitadors palestins.


La CGT fa una crida a tota la classe treballadora, a tota la seva militància i a tota la societat en general, a sumar-te a totes aquelles iniciatives de boicot a Israel i de solidaritat amb el poble palestí, per exigir el cessament immediat del genocidi sobre Gaza, així com la fi de l’apartheid i de la colonització de tota Palestina.

De la mateixa manera, des de la CGT iniciarem un procés de contactes i debat amb totes les organitzacions palestines i organitzacions socials que treballen en l’àmbit de la solidaritat amb el poble palestí, amb l’objectiu d’aconseguir un acord per a la convocatòria d’una Vaga General de 24 hores a nivell estatal, el més unitària possible i consensuant la data i els lemes, “Per la fi del Genocidi i l’Apartheid a Palestina”.

Igualment, amb la intenció que la Vaga General de 24 hores es convoqui a nivell mundial, es traslladarà aquesta proposta a la Xarxa Sindical Internacional de Solidaritat i Lluites (RSISL) i la Coordinadora Roja i Negra internacional, a les quals està adherida la CGT.

Prou complicitat del govern i de les empreses amb el genocidi i l’apartheid!
Visca la lluita del poble palestí!* Article publicat originalment en el lloc web de la CGT.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï