Des del departament d’Educació i des de molts mitjans de comunicació s’ha volgut fer passar aquesta vaga com unes jornades contra l’avançament del calendari escolat. Tot i que aquest també és un motiu per tot el que suposa, no deixa de ser només la punta d’un iceberg que porta anys aixafant l’educació pública i les seves treballadores: anys de retallades i de privatitzacions. Bé, no és una novetat que la Generalitat i altres administracions públiques, juntament amb els mitjans, intentin desacreditar els motius d’una vaga i criminalitzar a qui la fa.

Els docents són uns ganduls, tenen massa vacances o cobren massa pel que fan, bla bla. Recordeu les vagues dels treballadors de TMB? Doncs també es va escoltar el mateix des de l’Ajuntament d’Ada Colau i des de la direcció de TMB. Ara, és el torn de les docents -si és que en algun moment ho havia deixat de ser-.

El que mai et diran les administracions és que tenen classes de 30-32 alumnes, que així és molt complicat ensenyar quelcom de qualitat -oblidem-nos de l’atenció a la diversitat a l’aula-; que quan s’acaba la jornada a l’escola, continua a casa amb la preparació de classes, materials, correccions, etc.; que han estat des de 2020 suportant tot el pes de la covid a les escoles amb les nefastes polítiques del departament; que el personal interí porta anys treballant en frau de llei; que les que fem substitucions, tenim nomenaments per dies, setmanes o mesos, i molt més.

I ara, ens diuen que avancen calendari -com si no fos un caos ja l’inici de curs amb docents no nomenats-, que ens canvien el currículum, que volen reduir hores de matèries que, diguem-ho clar, no els interessa que ensenyem, com la filosofia, que es canvien les orientacions curriculars a FP i que a partir del 2024, se’ns exigirà el C2 de català.

I per darrera de totes aquestes decisions, hi ha interessos polítics. Qui ha recomanat l’avançament del calendari escolar? La Fundació Bofill, relacionada amb empreses del lleure; aquelles mateixes empreses que treuen tallada externalitzant un servei públic essencial per a les escoles com és el lleure educatiu.

Per això anem a la vaga. Una vaga que esta fent que molts docents i no docents, juntament amb la resta de la comunitat educativa, s’estiguin autoorganitzant a les escoles, fent assembles per debatre quines accions, preparant tancades a les escoles, mobilitzant-se per defensar l’educació pública,...

Des d’Esquerra Diari sempre hem donat veu a les lluites dels treballadors i treballadores, i ara no serà menys. Us heu cansat de veure com als grans mitjans es tergiversa la vaga i els seus motius? Envieu-nos els vostres testimonis, opinions, fotografies, vídeos, àudios, el que vulgueu. Tot el suport a la vaga educativa!