×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Eurest roba a les treballadores amb la connivència de Trias, Colau i Collboni

La CNT denuncia que la multinacional Eurest s'ha embutxacat 200.000 euros que deu a les treballadores dels menjadors socials de Barcelona per incompliment dels contractes públics, amb la complicitat dels diferents governs municipals de la CiU de Trias, els Comuns de Colau i el PSC de Collboni.

EsquerraDiari.cat

dilluns 29 d’abril
Facebook Twitter

El sindicat CNT de Barcelona ha denunciat públicament que la multinacional Eurest Compass Group, empresa que porta deu anys gestionant els dos menjadors socials més grans de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat incomplint els plecs dels contractes, per la qual cosa s’ha estat embutxacant milers d’euros que haurien d’haver estat abonats a les treballadores dels propis menjadors.

Com explica CNT en el seu comunicat, en aquests deu anys el contracte públic amb Eurest ha comptat amb la partida econòmica per cobrir les diferents taules salarials, tant del menjador del Paral·lel com de Navas. I aquesta contempla Hostaleria i Acció Social. No obstant, com denuncia el sindicat, l’empresa "ha aplicat a la totalitat de treballadores el conveni d’Hostaleria, embutxacant-se una diferència salarial d’entre 150 i 500€ al mes de diners públics per cada treballadora que fa funcions d’Acció Social".Es tracta d’una quantitat de 3.831.687,86 euros per al plec actual, concedida en el seu moment per l’ajuntament de Barcelona, dels quals Eurest se n’ha estalviat 200.000. Tot amb el silenci dels diferents governs municipals que han passat pel consistori en aquests deu anys. Des de Xavier Trias, passant per Ada Colau i els Comuns (el gruix dels deu anys) i els socialistes de Collboni en l’actualitat.

Enfront això, el sindicat CNT va optar per denunciar davant el jutjat de lo social l’any 2022 perquè s’apliqués el conveni corresponent a les treballadores d’Acció Social. I si bé el jutge va donar la raó al sindicat, l’empresa mai va aplicar els sou reals a la totalitat de la plantilla, a més de recórrer al Tribunal Superior de Justícia. Mentre, l’Ajuntament de Barcelona ignorava qualsevol petició d’explicació.

El passat mes de febrer Eurest rebia novament una sentència en la que se l’obliga a aplicar el conveni d’Acció Social, pujant, a partir d’ara, la nòmina mensual d’aquestes treballadores de 150 a 500 euros mensuals.

Per últim, CNT denuncia en el seu comunicat que la pràctica fraudulenta de l’empresa durant aquests deu anys ha comptat "amb la connivència dels diferents governs de torn a l’Ajuntament de Barcelona". I posa de manifest que "l’administració pública no té, i no vol implementar, mitjans de control per a assegurar-se que es compleix amb els contractes públics".

Sens dubte, un exemple més que demostra que el govern municipal de Colau va acabar convertint-se en una esquerra sense voluntat d’imposar mesures eficaces i anticapitalistes i respectant els interessos dels lobbies empresarials de la ciutat, els grans tenidors d’immobles o la banca, a l’estil de Trias o Collboni.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï