×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

1r de maig internacionalista: contra el militarisme i el genocidi a Palestina

Facebook Twitter

A 138 anys de la massacre dels màrtirs de Chicago, és esperançador veure a milers de joves i treballadors a tot el món mobilitzant-se contra els crims de l’Estat d’Israel. Un genocidi avalat i finançat per tots els Estats imperialistes.

Des de Nova York a Texas, des de París a Ciutat de Mèxic, des de València a Londres. Milers d’estudiants ocupen els campus en acampades i el seu crit de ràbia recorre el món: no volen ser una generació que presència, sense rebel·lar-se, aquest brutal genocidi contra un poble oprimit com el poble palestí. A l’Estat espanyol, els estudiants de la Universitat de València han donat la puntada de peu inicial. I ja s’estan planificant acampades en altres universitats i ciutats per a la setmana vinent.

Les imatges recorden a les protestes contra la guerra de Vietnam, als comitès en les universitats franceses contra la guerra colonial a Algèria, a les lluites d’un moviment estudiantil antiimperialista i combatiu. És una tradició que comença a reprendre’s.

Enfront de la passivitat de les burocràcies sindicals, còmplices amb els governs imperialistes, el moviment juvenil en solidaritat amb Palestina obre noves perspectives. Les imatges dels campus ocupats porten aire fresc, que mostren que és possible un camí diferent de les guerres i la misèria que promouen les dretes i els social-liberals imperialistes. Un camí on la joventut estudiantil s’uneixi a la classe treballadora, a les dones i les migrants, per enfrontar la barbàrie del capitalisme.

Aquest 1r de maig, des del CRT volem reivindicar la tradició de lluita de la classe treballadora internacional i la joventut combativa: aquí està la força per acabar amb aquest sistema imperialista d’explotació i opressió, per a una sortida anticapitalista i socialista.

A l’Argentina, les companyes i companys del PTS estan portant endavant una enorme lluita, impulsant l’autoorganització de les assemblees populars i el moviment estudiantil, buscant la coordinació de totes les lluites de la classe treballadora, contra el pla motoserra de Milei i l’FMI. Mentre els diputats del PTS en el Frente de Izquierda, donen la batalla també dins del Congrés, perquè s’escolti massivament una veu independent de la classe treballadora i la joventut.

Els nostres companys de Left voice, als Estats Units, són part de les acampades estudiantils i venen plantejant la lluita per la coordinació de les acampades, per desenvolupar un moviment autoorganitzat, que assenyali la complicitat del Partit Demòcrata amb el genocidi en curs.

A França, els nostres companys i companyes de Révolution Permanente, també són part de les acampades en diversos campus, i estan portant aquesta lluita endavant enmig d’un clima fortament repressiu per part del govern i el sistema judicial. Més de 300 intel·lectuals i personalitats internacionals van signar aquesta setmana una tribuna en suport al nostre company Anasse Kazib que ha estat citat per la policia, pel seu suport públic al poble palestí.

En el mateix sentit, en cadascun dels seus països, estan donant lluites les nostres companyes i companys a l’Argentina, Xile, el Brasil, Bolívia, el Perú, Veneçuela, Costa Rica, Mèxic, els Estats Units, França, Alemanya i Itàlia.

Som part d’un corrent internacional, la Fracció Trotskista - Quarta Internacional, que està lluitant en desenes de països a tot el món per una perspectiva socialista i per construir un partit mundial de la Revolució socialista.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï