×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Judici contra el Grand Hotel Central de Barcelona: continuen els atacs contra Les Kellys

A pocs dies del judici contra el Grand Hotel Central de Barcelona arran de la demanda interposada per Las Kellys, el sindicat de cambreres d'hotel ha denunciat un intent d'aplanament al domicili d'una de les delegades acomiadades per afiliar-se al sindicat.

Àngels Vilaseca

dimecres 4 de desembre de 2019
Facebook Twitter

Tal com van informar les pròpies Kellys, dissabte passat a la nit, una persona d’identitat desconeguda va forçar la porta, per a entrar a l’habitatge d’una de les treballadores acomiadades per afiliar-se al sindicat de cambreres d’hotel. Sembla ser que l’individu, en escoltar els lladrucs del gos, es va tirar cap endarrere. Però els danys de la porta del domicili de l’afectada deixen signes evidents d’aquest intent d’aplanament.

Las Kellys comenten estar en xoc després d’uns fets que es produeixen poc temps després d’haver patit un altre atac similar. I és que fa a penes un mes van entrar a robar al despatx del bufet d’advocats que representa a les Kellys, Laie Advocats.Hem de remarcar que els assaltants només es van emportar material informàtic del departament d’advocats laboralistes encarregat del cas, i no, per exemple, el dels professionals que treballen en altres camps.

Casualitat? És bastant sospitós que aquests dos atacs es donin a les portes del judici contra el Grand Hotel Central, acusat no sols per l’acomiadament nul d’aquestes cambreres d’hotel, sinó també per la vulneració de drets fonamentals i per cessió il·legal de treballadores.

Després de la denúncia en les xarxes socials de l’ocorregut, no van faltar els missatges de suport cap a les Kellys i també de denúncia contra la màfia hotelera.

Per a contextualitzar, al novembre de 2018, aquest hotel va acomiadar a dos – una d’elles delegada- de les seves nou treballadores sindicalitzades en l’associació Les Kellys. Les que van continuar treballant allí van sofrir una constant persecució i assetjament patronal per a obligar-les a signar contractes que van acabar sent externalitzacions encobertes.

Tal com vénen denunciant Las Kellys, les seves condicions laborals van empitjorar enormement fruit de les externalitzacions que operen en la majoria dels hotels. Perquè al lobby hoteler, malgrat els seus guanys multimilionaris, li surt molt més barat contractar a empreses externes que tenen a les seves treballadores amb sous baixíssims, sense drets laborals bàsics i en condicions d’explotació extrema que comporten conseqüències gravíssimes cap a la seva mateixa salut.

És per això que Las Kellys no han deixat de mobilitzar-se alhora que mantenen una lluita incessant contra el Grand Hotel Central, amb incansables manifestacions que van romandre setmana a setmana davant d’aquest. Un espai de protesta en el qual no sols es van solidaritzar altres col·lectius de treballadores i treballadors - com són els Riggers i tècnics d’espectacles, els Riders, treballadors de Telepizza, les treballadores del SAD, entre altres- , sinó que també, aquests sectors van començar a organitzar-se en comú per a posar fi a la precarietat laboral a la qual ens llança aquest sistema. Mentrestant, a més, criden a pròximes mobilitzacions.

Des d’Esquerra Diari i Pan y Rosas volem denunciar aquests gravíssims atacs, tant l’últim intent d’aplanament a la treballadora acomiadada, com també a l’aplanament previ al bufet Laie Advocats que porta el seu defensa. Tot el nostre suport i solidaritat amb Las Kellys en la seva lluita contra el Grand Hotel Central i contra la precarietat laboral!


Facebook Twitter

Àngels Vilaseca

Treballadora de Serveis Socials, Pan y Rosas | @mangic_cv

Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya