×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Eleccions municipals: el PP envoltat de la polèmica invasió dels ultres durant la celebració del Barça

Ultres de l'Espanyol van envair el camp de Cornellà-El Prat durant la celebració del títol de lliga del Barça. Hores després ja hi havia identificats dos candidats del PP a les municipals catalanes, tot en plena campanya electoral.

Aitor M.

dimecres 17 de maig
Facebook Twitter

Aquest passat diumenge el Barça va guanyar el títol de lliga davant l’Espanyol i al seu estadi. Quan va finalitzar el partit, els jugadors i cos tècnic de l’equip blaugrana van celebrar uns instants el títol guanyat a la gespa de l’estadi de Cornellà – El Prat. En aquest moment un centenar d’ultres de l’espanyol (amb vincles amb l’extrema dreta i grups feixistes) van saltar a la gespa per acabar amb la celebració de l’equip culer.

En aquests incidents es van veure encaraments amb els Mossos d’Esquadra i malbaratament d’algunes càmeres de televisió. A causa de la retransmissió dels aldarulls s’han identificat molts dels ultres que van assaltar el camp, i entre d’altres s’han fet públics dos candidats del Partit Popular: el candidat per Sant Joan Despí, Yago Darnell, i el número 11 a Cerdanyola del Vallès, Carlos Ferrer-Calbetó Barnils. El primer, a més, era entrenador del cadet d’un equip de Sant Cugat del Vallès.

Cal explicar que és ben conegut que els ultres pericos tenen molts llaços amb l’extrema dreta i amb grups feixistes, i no sorprèn tampoc veure cares del PP enmig d’aquests hooligans que ja han tingut moltes actuacions i càntics racistes, masclistes i LGTB-fòbics, com el famós càntic a Shakira dirigit a Gerard Piqué que incloïa tots aquests components reaccionaris.

La lliga està analitzant els fets i podrien sancionar a l’Espanyol a jugar sense públic en un moment on es juga el descens. Però a l’extrema dreta i a la dreta no se la para amb petites sancions com ja s’ha vist amb aquests o amb els de l’Atletico de Madrid per exemple. Cal erradicar el masclisme, la LGTB-fòbia i el racisme de l’esport.


Facebook Twitter

Aitor M.

Representant estudiantil a la Universitat de Barcelona

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"