Societat

LA SEGONA PERSONA MÉS RICA DEL MÓN

Desigualtat sense fre: Elon Musk va guanyar 7.200 milions de dòlars en un sol dia

Va ser arran d'una disparada al valor de les accions de Tesla. D'aquesta forma va desplaçar del segon lloc a Bill Gates en l'índex de multimilionaris de Bloomberg.

diumenge 29 de novembre de 2020| edició del dia

El creador de la marca d’automòbils elèctrics Tesla, entre altres incursions com Space X i Neuralink, va ser un dels multimilionaris que més va veure créixer el seu patrimoni i el valor de les seves empreses, enmig de la pandèmia que assota les condicions de vida de les grans majories en el món. En el que va de l’any el magnat va sumar a les seves arques el valor de 100.300 milions de dòlars, la màxima xifra aconseguida en aquest període pels rics que integren l’índex de Bloomberg.

Amb la puja estrepitosa de les accions de les accions de Tesla aquest dilluns, va sumar 127.900 milions de dòlars de patrimoni total, superant a Bill Gates qui es trobava segon en el rànquing amb USD 127.700 milions. Va quedar així només per sota de qui avui continua sent l’home més ric del món, Jeff Bezos, propietari d’Amazon, amb una fortuna total de 182.000 milions de dòlars.

Musk havia causat renou al juliol a través de la xarxa social Twitter en suggerir que "donarien els cops d’estat que volguessin". El seu tuit, que després va ser esborrat, havia estat en resposta a un usuari que criticava al govern dels Estats Units pel cop d’estat a Evo Morales a Bolívia.

L’any marcat per la pandèmia del Coronavirus ha aprofundit les desigualtats en el món. Mentre milions de persones a l’ample del globus van sofrir una deterioració significativa en les seves condicions de vida, una reduïda minoria continua enriquint-se i concentrant grans proporcions de riquesa.

En un document emès a mitjan octubre, l’FMI advertia que 90 milions de persones podrien caure en la pobresa extrema, definida com viure amb menys d’USD 1,90 al dia. En el mateix sentit, per part seva, l’Organització Internacional del Treball (OIT), va registrar que la reducció mundial d’hores treballades en el segon trimestre de 2020 en comparació amb el quart trimestre de 2019 va ser equivalent a la pèrdua de 400 milions d’ocupacions a temps complet.

La pandèmia del Coronavirus va mostrar una vegada més la forma en què els rics aprofiten les grans crisis per a fer-se encara més rics, mentre cada vegada capes majors de la població són llançades a la pobresa extrema.
temes relacionats

Elon Musk   /    Tesla   /    Societat

Comentaris

Comentar