×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Contra l’Estat genocida d’Israel: aquest 20 d’octubre buidem les aules en solidaritat amb el poble palestí

El Comitè Estudiantil de Solidaritat amb el Poble Palestí dels campus de Raval i Central de la Universitat de Barcelona donen suport a la crida a una vaga global per Palestina aquest divendres. Reproduïm el seu manifest.

Redacció Esquerra Diari

dimecres 18 d’octubre
Facebook Twitter

Durant aquesta setmana, desenes d’estudiants de la Universitat de Barcelona ens hem reunit per a crear el Comitè Estudiantil en Solidaritat amb el Poble Palestí del campus del Raval i l’Edifici Històric.

Condemnem fermament l’Estat genocida d’Israel i la massacre que està duent a terme contra la població palestina. Els infanticidis, els feminicidis i la islamofòbia són innegables. Així mateix, denunciem la complicitat dels EUA i la resta de governs de la UE – entre ells el de l’Estat Espanyol format pel PSOE i Unides Podem – que estan avalant les accions de Netanyahu. A més, considerem que les declaracions i actuacions d’ERC i Junts per Catalunya se situen en la mateixa línia de suport a l’Estat d’Israel. Al mateix temps, hem de destacar que no compartim ni els mètodes ni els objectius d’Hamàs i lamentem a les víctimes civils israelianes.

No ens oblidem de la persecució internacional que s’està duent a terme per parts de països com França, el Regne Unit, Itàlia o Alemanya contra tots aquells i aquelles que se solidaritzen amb la causa del poble palestí. Totes aquestes accions que fan costat a la política sionista contribueixen a fer créixer l’extrema dreta i la islamofòbia. En aquest sentit, l’assassinat del Wadea Al Fayum, un nen musulmà de sis anys, és una mostra que arriba des dels EUA.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Comitè estudiantil de solidaritat amb el poble palestí (@comitesolidaritatpoblepalesti)

En aquest context, exigim que les universitats es posicionin al costat del poble palestí i trenquin relacions amb l’Estat sionista d’Israel, així com amb les seves empreses i la resta d’entitats que facin negoci. Boicot a les empreses israelianes! Boicot a totes aquelles que s’enriqueixen fent tracte amb un amb un Estat genocida!

Per això, aquest divendres el comitè se sumarà a la vaga convocada a nivell internacional en solidaritat amb Palestina. Fem una crida a buidar les aules per a concentrar-nos a les 12h en el porxo de la UB Raval el 20 d’octubre a les 12h. Defensem l’autodeterminació del poble palestí i la dissolució de l’Estat d’Israel! Que l’Estat Espanyol i les seves institucions trenquin relacions amb Israel i retiri les tropes espanyoles del Líban!

Finalment, fem una crida a organitzacions estudiantils, juvenils i sindicats de treballadors per a continuar impulsant comitès de solidaritat en els centres d’estudi i treball. Continuem animant a estendre als comitès a altres universitats i instituts.

Visca Palestina lliure!


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?