×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

A Buenos Aires també es va escoltar el reclam contra la sentència als presos polítics catalans

Va ser davant de l'Ambaixada de l'Estat espanyol. La concentració es dóna el mateix dia en que milers a Catalunya van prendre els carrers per a reclamar contra la sentència del Tribunal Suprem.

EsquerraDiari.cat

dimarts 15 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

A la tarda d’aquest dilluns un grup de catalans residents a Buenos Aires es va reunir davant de l’Ambaixada de l’Estat espanyol a l’Argentina, per reclamar per la llibertat dels presos polítics catalans. Convocada pel Comitè de Solidaritat amb el Poble Català, l’acció va comptar amb integrants de la CUP, l’ANC de Buenos Aires, organismes de Drets Humans i una delegació del Front d’Esquerra d’Argentina.

La concentració davant de l’ambaixada es va donar el mateix dia en que milers a Catalunya van prendre els carrers per a reclamar contra la sentència del Tribunal Suprem que va imposar d’entre 9 i 13 anys de presó a nou dels 12 líders catalans, en un judici que és un punt d’inflexió en l’ofensiva judicial i policial contra el moviment independentista i és també una vulneració aberrant de les llibertats democràtiques.

De l’acte van participar referents del Front d’Esquerra Unitat (FIT-U) entre ells Alejandrina Barry del Partit de Treballadors Socialistes (PTS), que encapçala la llista a legisladors a la Ciutat de Buenos Aires, al costat de companys d’ Esquerra Socialista (IS) i el Partit Obrer (PO), com a part de la delegació del FIT-U.

Alejandrina Barry va manifestar que, davant la sentència contra els líders independentistes, "ens sumem a l’exigència per la immediata llibertat dels presos polítics. La persecució contra l’independentisme és part d’una ofensiva de retallada de drets i llibertats a l’Estat espanyol ".

En el mateix sentit es va pronunciar el candidat a president del FIT-O, Nicolás Del Caño, que en un missatge a la xarxa social Twitter va dir "Rebutgem les escandaloses condemnes als dirigents catalans per part de l’Estat imperialista espanyol. Tota la nostra solidaritat amb les i els treballadors i el poble de Catalunya."

L’acte va culminar amb càntics i un crit unificat entre tots els presents "visca Catalunya lliure"


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques