×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

VÍDEO | Què podem esperar les persones migrants d’aquest 23J?

He gravat aquest vídeo davant del CIE de Aluche per recordar que, en aquestes eleccions, ni la dreta ni el suposat progressisme són una opció per a nosaltres les migrants. Per això, aquest 23J defensem el vot nul o l'abstenció.

Yan Ramos

dijous 20 de juliol
Facebook Twitter

De què ens serveixen aquestes eleccions a les persones migrants? Si ens deixen votar, ja que milions de persones no poden fer-ho, només tenim dues opcions. D’una banda, la dreta i l’extrema dreta, que estan a això de sempre, amb els seus discursos racistes com que tots els migrants som delinqüents que vivim de les pagues i ajudes, tot i que sense anar més lluny Abascal vivia amb un sou de 80.000 euros sense fer res. I també portant un programa per criminalitzar a la joventut racialitzada i a les migrants, culpant-nos dels problemes que causen els grans capitalistes.

Els i les migrants som la classe treballadora amb els treballs més precaris, moltes vegades sense accés a sanitat o educació i encara hem d’empassar-nos els seus discursos nacionalistes i reaccionaris contra nosaltres.

D’altra banda, tenim al PSOE i a Sumar, que per molt que s’abanderin com a antiracistes, no hi ha res més lluny de la realitat. Aquesta legislatura la recordarem per ser el govern que res més arribar va obrir nous CIE i va mantenir els existents com el de Aluche o el de Barcelona, que va assassinar a centenars de migrants a Melilla i que continua deixant morir a altres punts al Mediterrani mentre aplica fidelment les polítiques anti migratòries de la UE. Un govern que no ha derogat ni de lluny la llei d’estrangeria i ens exclou d’altres lleis com la llei trans. I que, a més, ha acollit amb braços oberts la cimera imperialista de l’OTAN, organització que explota i ataca a centenars de pobles del món.

Ha estat un govern que ha modernitzat la policia de dalt a baix i ha augmentat el número dels seus membres, policia que és després la que ens criminalitza, ens deté o ens mata, com a Nahel fa unes setmanes a França.

Vaja, que se’ns fa complicat lluitar contra una extrema dreta a través de votar a una mal anomenada esquerra que ens reprimeix, i damunt ens ho pinten de progressista. Llavors, què podem fer? Mentre des de dalt ens diuen que no podem fer res, l’única alternativa que tenim és la mobilització i la lluita de classes per enfrontar a l’extrema dreta racista, tirar a baix les fronteres i acabar d’una vegada per sempre amb aquest sistema que ens explota i ens oprimeix. Les nostres demandes com a migrants són demandes de tota la classe treballadora i hem de lluitar amb un sol puny. Però per a això, és necessari construir una organització socialista i revolucionària, amb independència de classe que lluiti per aquesta perspectiva, amb la finalitat d’acabar d’arrel amb el racisme, l’explotació i la resta de les opressions que ens afecten.

Per a això, et convidem els dies 1, 2 i 3 de setembre a l’escola d’estiu del CRT, on discutirem l’estratègia per acabar amb les fronteres, el racisme, l’explotació i l’opressió en una de les nostres xerrades sobre l’imperialisme. Perquè a una dreta de veritat no la parem amb una esquerra de mentida, aquest 23J vota nul o abstenció i, sobretot, uneix-te a organitzar amb nosaltres l’alternativa d’esquerra que fa falta.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"