×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

"Un guàrdia civil troba una ampolla amb proves de la malversació pública a Catalunya"

Un guàrdia civil que passejava per les platges d’en Portitxol d’Empúries ha fet aquesta important troballa que portarà llum a la investigació del Tribunal de Comptes.

Ignasi Crèdul

divendres 16 de juliol de 2021
Facebook Twitter

El caporal Argüelles (yo me lo guiso y tú te lo comes) ha fet declaracions exclusives al nostre Corresponsal a la zona, Ignasi Crèdul, explicant com va trobar les proves: “A les sis de la matinada vaig treure a passejar la meva cabra policia “Lluna”, i com sempre, li vaig llençar un pal. Però, en aquell moment va tornar amb un objecte més gran a la boca!”.

I resulta que era una ampolla amb un tap i dins hi havia una carpeta amb més de tres cents folis amb nombroses factures. Quina sorpresa, que va tenir el caporal quan va parlar amb un expert de la benemèrita que després de cinc minuts d’anàlisi va descobrir que eren totes les despeses que el Tribunal de Comptes li està reclamant als polítics catalans per haver fet una votació l’1O de 2017 per saber què opinava el poble sobre l’estatus de Catalunya.

Amb aquest descobriment, segurament el Tribunal de Comptes podrà fer el càlcul exacte de totes les despeses i fer les reclamacions amb proves per obtenir els diners públics malgastats. Fins ara les reclamacions es basaven en suposats gestos, inferències i una interpretació peculiar de la realitat, però, al menys en un cas judicial hi haurà proves.

La troballa de l’ampolla que pot resultar estranya, no ho és. La Guàrdia Civil sospitava d’un sistema de comunicació “via marítima” des de fa dècades. Es per tots sabut que a Artur Mas li agrada navegar. I ja feia 2 o 3 dècades que estaven buscant proves. De fet, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil encara estan utilitzant el creuer piolín per trobar més proves i el lloc des d’on ha sortit l’ampolla. Probablement hi trobaran les urnes de l’1O.

El cos militar està estudiant seriosament en donar una medalla a la cabra pel mèrit de trobar l’ampolla i la ruta marítima de comunicacions dels líders que volien trencar Espanya. Fonts que han volgut quedar en l’anonimat expliquen que una cèl·lula de la Legió està planificant el segrest de la bèstia. Fins i tot estudien ensenyar-li a cantar El novio de la muerte.

Aquesta decisió ha posat en una delicada situació al caporal Argüelles, ja que ell no rebrà cap medalla, encara que amb una mica de sort li podran donar una menció per ser l’amo de la cabra.

* * * * *

Tot això és una broma molt boja però la veritat és que les “proves” que el Tribunal de Comptes fa servir per demanar més de cinc milions d’euros als líders polítics catalans no són tals. Només són inferències d’acord amb el que podrien haver gastat, o són una interpretació més que peculiar de la realitat.

El Tribunal de Comptes és un Tribunal sense magistrats, amb tots càrrecs polítics i és una de les formes que l’Estat espanyol ha triat per continuar la repressió contra el poble català que vol realitzar el referèndum d’autodeterminació per poder triar lliurement l’estatus de Catalunya: Si Catalunya vol continuar dins de l’Estat espanyol o si vol sortir-se’n i fer un estat propi.

Cap institució del poder judicial pot passar la prova de la realitat i molt menys de fer justícia. Aquesta institució, així com també les institucions repressives han passat impol·lutes des de la dictadura franquista a la democràcia per a rics dins de la qual vivim des de fa quatre dècades. Tots els treballadors i els pobles de l’estat només tenim lloc dins del Règim del 78 si podem ser explotats i oprimits.

El diàleg amb l’opressor només pot portar-nos a enfortir les cadenes. La negociació de la burocràcia sindical amb les grans empreses de l’Ibex 35 (espanyoles i catalanes) ens porta a patir els ajustos més greus en dècades. Cal una organització independent de la burgesia per defensar els drets socials i democràtics de la classe treballadora i els pobles.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”