Aquest divendres a les 11 estava citada als jutjats la Montse, treballadora de SEAT, la qual denuncia l’empresa per persecució sindical i vulneració de drets fonamentals. Finalment, fonts d’Esquerra Diari han sabut que el judici quedava ajornat pel 23 de març per col·lapse en els Jutjats de lo Social.

Desprès de la readmissió de la companya, l’empresa continua reprimint qualsevol dissidència i impedeix a la treballadora la reducció de jornada per conciliació familiar que sol·licita, quelcom que representa un atac directe a aquest dret fonamental dels treballadors i treballadores.

De fet, el judici s’ha ajornat per d’aquí a mig any. Mentrestant, la Montse haurà de continuar sense poder exercir el seu dret a la conciliació familiar.

La situació judicial a l’Estat espanyol, especialment a Catalunya, és insostenible per la classe treballadora ja que l’ajornament dels judicis, així com la celebració dels mateixos, només beneficia la patronal que veu aquesta dilatada situació com una prorroga per continuar vulnerant drets.

No obstant, tot i l’aplaçament s’ha pogut notar l’escalf de fins a una cinquantena de persones que s’han concentrat davant els jutjats per mostrar la seva solidaritat amb la companya i mostrar el rebuig a les praxis de repressió sindical per part del gegant de l’automòbil.

En sortir dels jutjats, la mateixa Montse ha fet una crida a l’organització sindical per la conquesta dels drets laborals i a lluitar per vèncer la repressió sindical! A més, ha denunciat també les polítiques masclistes de les grans multinacionals "que miren cap a un altra costat quan es denuncien assetjaments laborals, però el que fan amb això reprimir per callar-nos i no denunciar".

De la concentració han participat companys i companyes de la CGT de diferents sectors com el metall o l’automoció. Treballadors i treballadores vinguts de diferents punts de l’Estat espanyol com Valladolid o Euskadi.

I a part, també membres de la Plataforma de Represaliats Sindicals que pretén visibilitzar la repressió sindical que, lluny de ser casos particulars, es produeix de forma sistemàtica com a mecanisme de la patronal per perpetuar la precarietat laboral i la vulneració de drets.

La imatge de desenes de treballadors i treballadores d’arreu del territori, de diferents seccions i plataformes, mostra com la solidaritat i la coordinació entre territoris, sindicats i plataformes no només es la millor arma sinó que és la única que tenim per vèncer els abusos de la patronal.