×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

L’onada de campaments contra el genocidi a Palestina arriba a la Universitat de Barcelona

Comitès de solidaritat amb Palestina de diversos campus i organitzacions universitàries d'estudiants, docents i no docents, fan una crida a estendre el moviment dels campaments iniciat als EUA, convoquen a una concentració per a aquest dilluns a la Universitat de Barcelona i animen a que tothom porti la seva tenda de campanya.

EsquerraDiari.cat

divendres 3 de maig
Facebook Twitter

Les acampades iniciades fa uns dies al campus de Columbia de Nova York ja s’han estès a més de 80 universitats als EUA i comencen a creuar l’Atlàntic. En les últimes jornades la repressió contra elles ha deixat un saldo de més de 2.000 estudiants detinguts, però no sembla que això aturi al moviment anti-guerra més importants des dels anys 60.

Aquesta onada va començar a prendre fa només uns dies amb la primera acampada en una universitat espanyola, a la Universitat de València. Aquesta setmana en diversos campus es realitzen assemblees i reunions per estendre aquest moviment a l’Estat espanyol. És el cas de la Universitat de Barcelona.

A través d’un comunicat signat per la Xarxa d’Universitats per Palestina, els Comitès estudiantils en solidaritat amb el poble palestí, la plataforma Universitat amb Palestina i Prou Comerç d’Armes amb Israel, s’ha convocat per a aquest dilluns a les 18h en el porxo de la UB-Raval, una concentració que denuncia la complicitat de les universitats, el govern central i la Generalitat amb el genocidi portat endavant per l’Estat d’Israel.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Comitè estudiantil de solidaritat amb el poble palestí (@comitesolidaritatpoblepalesti)En la convocatòria s’anima a participar portant cadascú la seva tenda de campanya. Denuncien la massacre que ha "assassinat a més de 40.000 palestins i palestines, entre ells més de 15.000 nens i nenes" i saluden el "moviment estudiantil i la solidaritat amb el poble palestí" que "s’ha aixecat alrrededor del món". Assenyales com els i les joves dels EUA estan denunciant "la responsabilitat de les universitats que mantenen vincles amb Israel i la complicitat del govern de Biden".

Apunten en el mateix sentit aquí. Exigeixen a les "universitats públiques catalanes que es posicionin al costat del poble palestí, condemnin la massacre, trenquin relacions amb l’Estat sionista, així com amb la resta d’entitats que fan negoci". Assenyalen directament a empreses com Abengoa, Carrefour, AXA o HP, amb convenis amb la UB; Telefónica i el Banc Santander, que els té amb a la UPF; o l’empresa ICL, amb acords amb la UPC i que ha estat acusada de fabricar el fòsfor blanc emprat en els bombardejos sobre la població civil palestina.

També denuncien la "complicitat del govern espanyol" que "continuen comprant i venent armes i mantenint relacions econòmiques i polítiques amb l’Estat d’Israel", així com amb la Generalitat que "se situen en la mateixa línia còmplice". A tots dos governs els exigeixen "la ruptura de relacions" i la "fi del comerç d’armes amb els responsables del genocidi".

El comunicat conclou amb una crida a "estudiants, docents, treballadors i treballadores a sumar-se per continuar estenent la lluita contra el genocidi i la complicitat d’empreses, institucions i governs en cada facultat, cada institut i cada centre de treball. L’exemple de les acampades als EUA, França, Alemanya, Itàlia o València marquen el camí".


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï