×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Proposen tercer grau per als presos polítics catalans

Les Juntes de presons proposen el tercer grau per a tots els presos polítics catalans de la sentència del procés.

EsquerraDiari.cat

dijous 2 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Foto Europa Press

Les tres juntes de tractament presons (Wad Ras, Lledoners i Puig de les Basses) han proposat que als presos polítics de la sentència del procés se’ls hi doni el Tercer Grau. Ara hi ha un termini de dos mesos per a que el Servei de Classificació estudiï la proposta de les Juntes de Tractaments. Aquest Servei en general tramita favorablement les decisions de les juntes.

La qüestió ara és que farà la Fiscalia davant d’aquesta situació. Com és previsible, davant d’un procediment l’aprovació del Tercer Grau, la Fiscalia apel•larà fins a arribar al Tribunal Suprem. Si fos el cas que el jutge Marchena hagi de prendre la última paraula ja sabem. De totes formes, la llei no contempla que el Suprem sigui competent. Hauria de ser l’Audiència del territori on es jutja, Catalunya en aquest cas. Però ja es coneix la justícia espanyola.

La tramitació es farà amb urgència però encara no podran sortir aquest cap de setmana. Els presos podran gaudir del tercer grau immediatament sigui aprovat pel Servei de Classificació, encara que hi hagi una apel•lació de la Fiscalia via judicial. Com es veu la via judicial és lentíssima, llarga i amb poques bretxes. Al cap i a la fi, les lleis han estat feta des del poder parlamentari del Règim del 78 i interpretada per la judicatura de Torquemada.

Et pot interessar: Presos polítics: a treballar si, però confinar-se a casa no

El tercer grau implicarà que de dilluns de divendres podran sortir de les presons. I cada dia, ja sigui de dilluns a dijous o a divendres, han de tornar a dormir-hi. Alguns ja podien sortir, però només unes hores per a fer alguna feina. I el que és més important encara és que els caps de setmana podran dormir a casa seva per primera vegada. Això òbviament no és justícia, són engrunes. Vota no és cap delicte.

Hem de recordar que en aquest procés judicial, el Tribunal Suprem ha exercit tota mena de pressions sobre els funcionaris de presons per a evitar que permetin la sortida parcial dels dirigents polítics catalans. I que ningú no dubti que les pressions de tota la judicatura i el reaccionari Règim del 78 farà tot el que pugui per a evitar l’aprovació del tercer grau i començarà amb una forta campanya de la “casposa” premsa dretana.

Et pot interessar: Presos polítics catalans: amb o sense Covid el Suprem no perdona

De totes formes, la repressió exercida des de Madrid encara continua. Però és una repressió que a més, té del suport de la Generalitat. Sobre tot quan es reprimeix a l’esquerra independentista. És el cas dels 9 de Lledoners o el cas de l’Ibrahim i el Charaf entre d’altres.

Et pot interessar: El Supremo inhabilita Junqueras fins al 2031

Et pot interessar: Esquerra Republicana torna a donar suport al Govern central


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah