×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Presos polítics: a treballar si, però confinar-se a casa no

Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Cuixart tornen a sortir de la presó dels Lledoners per anar a treballar. Tot i així, segueix l'impediment que els presos polítics puguin passar el confinament a casa.

EsquerraDiari.cat

dimecres 15 d’abril de 2020
Facebook Twitter

Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Cuixart torrnen a sortir de la presó dels Lledoners per anar a treballar.

Aquesta mesura és dóna degut a que el Govern de Pedro Sánchez ha decidit relaxar des d’aquest dilluns l’Estat d’alarma i obligar a que milers de treballadores i treballadors de sectors no essencials s’hagin de desplaçar novament per a anar als seus centres de treball.

En aquest sentit, els presos en tercer grau o que es vegin beneficiats per l’article 100.2, com és el cas dels líders sobiranistes presos, poden tornar als seus llocs de treball si així ho desitgen, com Turull, Rull i Cuixart.

No obstant això, com ja passava abans de la crisi, els presos polítics han de tornar a la presó dels Lledoners per a passar la nit.

I és que la política de desescalada del confinament del Govern central, o més aviat la plena submissió a les pressions de la patronal i l’Ibex35, per la qual milers de persones estan posant-se novament en risc de contagi per a salvaguardar els beneficis dels empresaris i els grans lobbies es reflecteix també en el sistema penitenciari i d’una forma més crua, fins i tot.

Durant les últimes setmanes en les que el confinament ha sigut gairebé total i només els sectors essencials s’han vist amb la necessitat de desplaçar-se als seus centres de treball, la pressió del Tribunal Suprem ha tingut clars efectes sobre les “Juntes de tractament” de les presons impedint que els presos polítics passessin el confinament a les seves cases.

Et pot interessar: Presos polítics catalans: amb o sense Covid el Suprem no perdona

En una institució com la penitenciària on normalalment hi ha un amuntegament important a les presons, i ni parlar en temps de pandèmia, el Govern de Sánchez ha deixat clar novament que l’escarn cap als líders sobiranistes presos no s’atura ni per la major crisi sanitari-econòmica des del passat segle XX.

Però a més, cal no oblidar que la repressió del 155 continua encara vigent, no només contra el bloc sobiranista, sinó també contra el conjunt del moviment independentista català.

La criminalització cap a l’esquerra independentista no es deté, fins i tot, en plena crisi del coronavirus, com ho demostra el manteniment de la presó provisional dels joves Charaf, Ibrahim o Dani a Madrid, detinguts durant les protestes de la tardor catalana, o les centenars de causes obertes contra militants i activistes com és el cas dels membres dels CDR del 23S o Tamara i Adrià Carrasco, aquest últim encara exiliat. Tot això, amb la finalitat d’eliminar d’arrel les aspiracions de democràtiques pel dret a decidir del poble català.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones