×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Generalitat també demana presó per als 9 de Lledoners

La Generalitat se suma a la Fiscalia i també demana anys de presó per als 9 de Lledoners. Torra i Aragonès reprimeixen al moviment independentista català.

EsquerraDiari.cat

dijous 18 de juny de 2020
Facebook Twitter

Alerta Solidària ha denunciat que la Generalitat catalana de “més d’un any de presó contra tres dels represaliats en el cas dels 9 de Lledoners”. La Generalitat els acusa de desordres públics, atemptat a l’autoritat i dos delictes de lesions. A l’igual que la Fiscalia, la Generalitat es part acusadora en aquest cas. I totes dues demanen anys de presó per als qui es van a oposar al judici del procés.

Fa uns dies denunciàvem a les nostres pàgines com la Fiscalia demanava presó per a 9 persones que van denunciar el judici contra l’1O i que van a anar a defensar als acusats quan sortien de la presó de Lledoners cap a Madrid.

En aquell article ja avançàvem que no es pot esperar res d’un govern de la generalitat que ja es va posicionar com acusació contra presos polítics que van ser detinguts durant les protestes de l’octubre passat i denunciàvem la repressió que s’està exercint contra el moviment independentista català des de Madrid i la Generalitat.

El 1r de febrer de l’any passat sortien cap a Madrid els presos engarjolats a la presò de Lledoners. Centenars de manifestants van anar a defensar-los i manifestar el seu rebuig al judici de la vergonya. Es van fer barricades improvisades però els presos van sortir sense cap problema dins de les furgonetes dels Mossos d’Esquadra.

Et pot interessar: Judici al Procés

A la repressió que fa l’Estat espanyol se suma la Generalitat de Torra i Aragonès. Malauradament, no és la primera vegada que els Mossos d’Esquadra sota la direcció de Quim Torra i Pere Aragonès reprimeixen al moviment independentista català. Van reprimir al jovent quan el 14O van sortir a repudiar la sentència a la Plaça Urquinaona.

Et pot interessar: Els Nou de Lledoners: què es pot esperar d’un Govern que reprimeix als activistes?

Hem de lluitar per l’absolució de totes les preses polítiques! L’Estat espanyol criminalitza la protesta social. I la Generalitat catalana se suma perquè té por de que el moviment català pugui ressorgir i sobrepassar-los. Prefereix reprimir al moviment català per la independència que impulsar-lo.

Per això, des de l’1O que tant JxCat i ERC fan tot el possible per a limitar el moviment independentista dins dels marges constitucionals i per a utilitzar les aspiracions del poble català amb l’objectiu de tornar a l’autonomisme negociant amb el govern del PSOE-UP.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?