×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Progressisme imperialista: el govern del PSOE i Unidas Podemos se suma al desplegament guerrerista de l’OTAN

El govern “mes progressista de la història” es mostra ara com el “més guerrerista” davant el conflicte a l'est d'Europa, Ucraïna i Rússia. Un altre gripau majúscul que s'empassa Unidas Podemos.

Elisa Luque

divendres 21 de gener de 2022
Facebook Twitter

El govern de l’Estat espanyol ha ofert l’enviament de caces bombarders de l’Exèrcit de l’Aire a Bulgària, com a part del desplegament de l’OTAN a l’est d’Europa. Així, es prepara per a complir el seu paper imperialista com a part de l’OTAN, seguint la tradició intervencionista dels governs espanyols en les guerres de l’Iraq i l’Afganistan, en aliança amb els EUA.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, també ha assegurat que la fragata Blas de Lezo es podrà incorporar en uns dies a la flota de l’OTAN que patrullarà la mar Negra en un moment de màxima tensió amb Rússia. Ja ha estat enviat a la regió el buc Meteor. Robles ha ratificat aquest dijous el que considera un compromís d’Espanya amb l’Aliança Atlàntica. Al mateix temps, ha assegurat que el govern aposta per la “desescalada” i per una sortida diplomàtica per a la crisi a Ucraïna.

La responsable de defensa ha recordat que el govern espanyol porta molts anys participant en tots els desplegaments que organitza l’OTAN, i en aquest cas concret s’ha avançat la sortida dels vaixells, dins del que ha acordat amb l’organització. Amb aquestes mesures, el govern espanyol se suma al desplegament guerrerista de l’OTAN, en un moment de màxima tensió amb Rússia a la frontera ucraïnesa. I si bé encara es busquen vies “diplomàtiques” per a resoldre el conflicte, l’OTAN no es guarda la carta de l’amenaça militar.

Les paraules de Robles han caigut com a aigua freda a Unidas Podemos, soci de la coalició de govern. Un nou gripau que la formació s’ha d’empassar, com a ministres d’un govern de l’OTAN. Podemos ha afirmat en un comunicat que “no té sentit que ara l’OTAN s’estengui a Ucraïna i Geòrgia per interessos dels EUA” i proposa recuperar el lema “No a la guerra” que va tenir impacte contra José María Aznar en 2003 davant el conflicte de l’Iraq.

Per part seva, el secretari general del Partit Comunista d’Espanya (PCE), Enrique Santiago, es va pronunciar en el mateix sentit: “Empènyer a l’OTAN fins a Rússia és un greu error per a Europa, amenaça la pau i és estratègicament maldestra: pujarà el gas, el petroli, la inflació... Europa ha d’aportar mesures per a desescalar el conflicte EUA-Rússia, evitar militaritzar-lo i donar garanties de pau per a les parts”. Des d’Izquierda Unida també han demanat al govern que lideri una resposta diplomàtica i s’allunyi de qualsevol mena d’escalada militar a la zona d’Ucraïna.

En aquest marc de tensions internes en el govern, l’etiqueta #NoALaGuerra s’ha transformat en tendència el Twitter, impulsat per diversos dirigents d’Unidas Podemos com Echenique o Pablo Iglesias. No obstant, com assenyala el periodista Antonio Maestre aquest divendres en una columna en La Sexta: “Pablo Echenique es va haver d’assabentar ahir que forma part d’un govern que dirigeix un Estat membre de l’OTAN i que això implica una acceptació directa de la guerra com a mètode per a dirimir postures geoestratègiques que fixa els EUA com a primordials a través de l’aliança. Entrar en el govern porta associades aquestes servituds.”

Abans d’abandonar el govern i el seu càrrec de vicepresident, Pablo Iglesias es comparava amb Enrico Berlinguer, assegurant que ell havia arribat més lluny que el dirigent del Partit Comunista italià: vicepresident d’un govern de l’OTAN. Tenia raó: Unidas Podemos ha arribat més lluny en la seva integració a l’Estat imperialista espanyol. Poden ploriquejar tot el que vulguin a les xarxes socials, però són part integrant del govern imperialista que, com va dir Margarita Robles, té una llarga tradició a donar suport a missions guerreristes.

Per a fer efectiu el crit de “No a la guerra” caldrà enfrontar a aquest govern progressista, del qual forma part Unidas Podemos.


Facebook Twitter
La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Eleccions Municipals: cap a uns comicis sense alternativa per als sectors populars

Eleccions Municipals: cap a uns comicis sense alternativa per als sectors populars

Cas Borràs: torna la JEC al servei del Règim i l'ofensiva judicial

Cas Borràs: torna la JEC al servei del Règim i l’ofensiva judicial

El govern "progressista" justifica l'espionatge emparant-se en la llei franquista de Secretos Oficiales

El govern "progressista" justifica l’espionatge emparant-se en la llei franquista de Secretos Oficiales

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Biden reconeix el compromís de Sánchez en l'escalada militarista de l'OTAN i la lluita contra la immigració

Biden reconeix el compromís de Sánchez en l’escalada militarista de l’OTAN i la lluita contra la immigració