×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

"Professor català menja nens per parlar en castellà"

Segons fonts que investiguen el cas, en un Institut de Vilafranca de la Franja, un professor de secundària s’hauria empassat tres alumnes per parlar en castellà.

Pablo Soltero Cayetano

dimarts 21 de desembre de 2021
Facebook Twitter

Aparentment, un professor de català d’un Institut de la comarca del Baix Roures hauria saciat el seu enuig amb uns nens que es negaven a parlar en català. Sembla que la problemàtica venia de lluny. Cada dia saludaven al professor dient-li “hola” en castellà i no “hola” en català com s’hauria de dir a classe de català, clar està. Això podria ser suportable en classe de mates o història, però en classe de català...

El professor G.F. abans ja els havia castigat rentant-los la boca amb sabó, o enviant-los al racó de pensar. En altres ocasions, corre la veu, que també havien estat obligats a escriure cent vegades “Haig de saludar al professor de català en català”. Tanmateix, sembla ser que a l’Institut hi hauria un règim de terror contra els alumnes castellanoparlants. Els rebaixen les notes, no els donen menjar i fins i tot els tanquen dins d’un armari quan es queixen.

Fonts de la investigació tenen molta preocupació perquè s’han adonat que falten més alumnes en altres aules i comencen a creure que això de cruspir-se nens castellanoparlants és una forma de “neteja ètnica” que es practica sistemàticament a l’Institut. El director Adolf Gilger ho nega amb un rotund “Nain”. Davant les acusacions d’adoctrinament, ens diu que això és falç i que ells continuen la línia del famós pedagog alemany Mengüele.

No obstant, fonts que volen conservar l’anonimat i vinculades a l’AFA deien que rebien queixes dels alumnes, però que no en feien cas, ja que semblava difícil de creure. Hem tingut la sort de poder parlar amb un veí que ens ha explicat que al poble de Vilanova de la Franja tenen molta por des de l’u d’octubre de 2017 perquè troben que famílies senceres senzillament ja no hi són. I les denúncies que han fet davant les autoritats queden en un calaix.

Les mateixes fonts ens confirmen que el professor G.F. era conegut amb un pseudònim, "Saturn", que també feia servir a les xarxes socials, perquè moltes vegades havia amenaçat als seus alumnes de menjar-se’ls. El cos directiu i professoral ha desistit de fer declaracions al respecte conservant un silenci sepulcral.

Tot semblaria indicar que des del referèndum de 2017 el poble està sota un règim dictatorial i només es pot parlar en català. Qui no ho fa pot ser expulsat. Això mateix els ha passat als González de la Barca, veïns del carrer del fons. Feia uns mesos que s’havien mudat al poble des de la seva Cártago natal, i com no parlaven català, es veu que de nit i en silenci la gent se’ls va emportar amb totes les seves pertinences i les parets i sostre de la casa, al poble del costat (els odiats de Vilanova de la Franja d’abaix).

***

Tot això podria estar passant dins d’una ment amb poques llums. Potser dins del cervell de Pablo “Soltero” del PP, o del NoSant Iago Tabascal de VOSS o d’Ines Allunyades d’un partit que no es pot recordar el seu nom. Però la realitat a Catalunya és que no hi ha cap discriminació contra els alumnes i nens castellanoparlants. I aquells que diuen que hi ha un règim de terror contra aquests nens només volen embrutar-ho tot per guanyar uns quants vots o poscionar-se millor de cara a unes hipotètiques eleccions anticipades a l’Estat espanyol.

La realitat es que tots saben parlar castellà i català amb un nivell, que segurament és millorable, ja que l’educació pública cada vegada té menys finançament, mentre l’educació concertada i privada gaudeix d’unes subvencions milionàries. Les ràtios docents i les hores davant la classe augmenten i la contractació de nous mestres és en compte gotes. L’educació, igual que la sanitat pública, pateixen les retallades d’Artur Mas de les que cap govern posterior hi ha posat fi.

En relació a la llengua tenim que un grapat de magistrats rics i de famílies franquistes, valen molt més que el milers d’alumnes, pares i mestres que cada dia han de treballar, estudiar i viure en condicions cada vegada pitjors. Aquestes persones des dels seus despatxos amb calefacció dictaminen el que hem de fer tots nosaltres que lluitem per arribar a finals de mes. I el govern català només sap obeir al poder del Règim del 78.

Cal defensar l’immersió lingüística des dels carrers, cal enfrontar al poder judicial que no només ataca la llengua i la cultura catalana, sinó que a més fa anys que ens ha declarat la guerra contra tota la dissidència política, i, en especial, contra l’esquerra independentista catalana amb causes inventades en atestats totalment inventats.

Si només fem declaracions públiques, en faristols o una votació en un Parlament, veurem com els jutjats ens diran una i mil vegades en quin idioma hem de fer les classes, el percentatge, quines coses podrem dir i quines no. L’ofensiva de la dreta que va a les misses de Franco, del Règim del 78 amb “El Preparao” al capdavant i les empreses de l’Ibex 35 (algunes són catalanes) no es podrà aturar amb discursos, sinó amb la classe treballadora i el poble organitzats i lluitant als carrers.

Et pot interessar: "Un guàrdia civil troba una ampolla amb proves de la malversació pública a Catalunya"

També pots llegir: "Espanya té des de fa una setmana 40 milions de metges especialitzats en coronavirus"

Podria Estar Passant


Facebook Twitter
“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Frente Obrero: amic de ‘picoletos' i enemic de treballadors

Frente Obrero: amic de ‘picoletos’ i enemic de treballadors

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge