×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

Més enllà del "Sancho Sí, Sánchez No", els potencials transfugues han fracassat de la mateixa forma que també ha fracassat la investidura de Núñez Feijóo. Tamayos i Caseros del món, where are you?

Andreu Menéndez

dimecres 27 de setembre
Facebook Twitter

L’actor Paco Tous intepretant Eduardo Tamayo en el seu moment més estel·lar. EFE

Informen les fonts del PP que en el fracàs de la investidura de Alberto Núñez Feijóo com a president del govern, han influït diferents factors, tant interns com externs.

La portaveu del PP al Congrès Cuca Gamarra, deia entre un grupet d’adeptes en el qual hem pogut lliscar els micros del Podria Estat Passant, que "José María Aznar amb dues copes de vi hagués pogut convencer al PNB de votar a favor de la investidura i fins i tot a Bildu si fes falta".

No obstant, el que ha fallat, diuen dirigents del PP com José Luís Corcuera o Felipe González, és la particpiació dels trànsfugues pels quals s’apostava avui per donar la campanada en les votacions a les Corts, tot i el desconcert de l’Herminio Rufino "Sancho Si" Íñiguez en el moment de no saber per a qui equivocar-se.

Amb l’absència d’Alberto Casero Ávila, tot un professional del transfuguisme i ara omplint seient al Senat, el congrés dels Diputats s’ha quedat orfe d’autèntics tamayos y sáez.

***

Tot això podria estar passant. No obsant, més enllà del "Sancho Si, Sánchez No" del dia, en aquesta ocasió no hi ha hagut cap cas de transfuguisme per assolir la investidura d’Alberto Núñez Feijóo. Tot i que durant els últims dies els discursos i intervencions des del PP anaven en direcció a convèncer diputats socialistes contraris a les negociacions per una possible Llei d’Amnistia entre el PSOE i Sumar per una banda i Junts i ERC per l’altre. No sense l’ajut "desinteressat dels "dinosaures" històrics del PSOE com Felipe González, Alfonso Guerra i José Luís Corcuera.

Ara bé, tot i que la investidura del popular Nuñez Feijóo ha estat rebutjada per 178 vots en contra enfront dels 172 a favor, la dreta i l’extrema dreta han tractat d’aprofitar el debat d’aquests dies per iniciar la que esperen siguin la tercera campanya electoral de l’any, si no "progressistes" i "processistes" no arriben a un acord en dos mesos a partir d’ara.

En aquest sentit, en els pròxims dies i setmanes veurem a la dreta i extrema dreta desplegar tota la seva artilleria mediàtica, judicial i de les clavegueres, tot en paraules del director d’Esquerra Diari Santiago Lupe, per "evitar una amnistia que, per parcial que sigui, es considera un afront a la batalla de l’1-O i la resposta donada pel mateix Felip VI el 3-O.

Així també ho manifesta Lupe en dir que "les negociacions per dalt són tan opaques com segurament limitats els seus resultats quant a la resolució real de les demandes democràtiques que serveixen avui de moneda de canvi o regateig", en referència a les negociacions entre PSOE i Sumar amb els partits processistes.

Et pot interessar: Fracassa Feijóo, però la dreta seguirà a l’ofensiva. Com enfrontar-la de manera independent del govern i el processisme?


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"