Jovent

JOVENTUT

Nissan, subcontractes, sanitàries... els joves estem amb vosaltres

Els joves de Contracorrent ens hem volgut solidaritzar amb els treballadors de Nissan i les seves subcontractes i les sanitàries en lluita. Cal lluitar per la nacionalització sota control dels treballadors tant de les empreses que tanquin com de la sanitat privada que fa negoci amb la nostra salut.

Pablo Castilla

ContraCorrent Barcelona

dimecres 3 de juny de 2020| edició del dia

Ja fa gairebé un mes des que els treballadors i treballadores de Nissan estan en vaga lluitant contra el tancament de la fàbrica. Però no es únicament la plantilla oficial de l’empresa automobilística la que s’està mobilitzant, també aquells i aquelles que treballen a les subcontractes s’estan organitzant per evitar la marxa de companyia japonesa.

Són més de 20.000 persones que treballen per a Nissan, que es quedaran al carrer, i que són els invisibles en aquest conflicte, tant per l’automobilística com pel comitè d’empresa de la multinacional.

Per això, el jovent de Contracorrent no hem dubtar en participar-hi. Perquè som conscients que aquesta batalla afecta no només a la plantilla directa de Nissan, sinó també a tots aquells treballadors i treballadores externalitzats per abaratir costos. Un sector considerat de segona, però sense el qual les fàbriques tampoc podrien funcionar.

El tancament de la Nissan és un atac contra tota la classe treballadora. Quants joves del Baix Llobregat no tenim no tenim coneguts, amics o familiar que treballen als polígons industrials? Està en joc el futur de tota una generació de joves treballadors.

Davant d’aquesta situació, hem d’aixecar una alternativa que doni resposta als tots aquests sectors afectats. Si volen tancar, ocupem la fabricar per garantir que no surti ni un cargol i defensar els llocs de treball, actuals i futurs. Lluitem per una nacionalització de les fàbriques sota control obrer per assegurar una reconversió de cara a satisfer les necessitats socials, com ara produir respiradors o vehicles col·lectius no contaminants.

Això sí, no podem permetre que la necessària expropiació es faci amb indemnitzacions per part de l’Estat que suposarien milers de benefici per l’empresa i una càrrega més sobre les espatlles dels treballadors i les classes populars.

Però aquesta no ha sigut la única mobilització en el dia d’avui. El personal sanitària també se està començant a organitzar en defensa d’una sanitat totalment pública i amb unes condicions laborals dignes. Cada dimecres són més els hospitals i CAPs on sanitàries i usuàries es concentren per exigir una sanitat 100% pública, més mitjans i personal i recuperar les condicions laborals retallades durant l’última dècada.

Aquest mesos ha quedat clar per a tothom la importància d’aquest sectors, els treballadors i treballadores de la sanitat desenvolupen una tasca vital. Ells i elles han estat i estan en primera fila enfrontant el coronavirus sense els recursos necessaris.

La joventut de Contracorrent també hem volgut participar de la concentració a l’Hospital del Mar per donar tot el nostre suport.

A la concentració, sanitàries i usuàries han cridat contra el govern de la Generalitat que manté les retallades a sanitat que han deixat el sistema públic molt greument afligit, però també s’han solidaritzat amb els treballadors i treballadores de Nissan i les empreses auxiliars, exigint la nacionalització sota control obrer de la fàbrica i la devolució de totes les ajudes públiques rebudes per la multinacional aquests anys.

El nostre company Sergi, jove precari que es va apuntar a les llistes sanitàries durant la pandèmia, ha saludat la concentració i ha parlat de la necessitat de lluitar tant per la nacionalització de Nissan com de tota la sanitat privada sota el control dels seus treballadors.
temes relacionats

Vaga Nissan   /    Nissan   /    Treballadors sanitat   /    Jovent   /    Vaga de treballadors

Comentaris

Comentar