×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La plantilla de Teleco València en vaga contra les retallades que vol imposar l’empresa

Reproduïm a continuació el comunicat de la vaga de Teleco a València i la denúncia que treballadors i treballadores realitzen contra l'empresa per l'enviament d'esquirols en un intent de rebentar una mobilització que, com ells mateixos expliquen, ha comptat amb un seguiment massiu de la plantilla.

TeleAfónica

dimecres 30 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Comunicat del comitè d’empresa de Teleco València

A finals de març de 2019, després d’1 any de negociacions amb l’empresa, arribem a un acord molt lesiu per als treballadors, assumint les pèrdues que deia l’empresa tenir durant 2018. No havia passat ni un any i al març de 2020 ens comuniquen l’inici d’una MODIFICACIÓ SUBSTANCIAL DE CONDICIONS DE TREBALL (MSCT) en la qual s’eliminen o baixen quantiosament els incentius de producció per a una gran part de la plantilla i també s’obligava a treballar els dissabtes fins a migdia com a part de la jornada ordinària al personal d’I+M, malgrat que en 2019 havien acabat obtenint beneficis.

L’1 de setembre, l’empresa ens imposa la MSCT, després d’un procés que va finalitzar sense acord ja que en cap moment ens van demostrar als representants dels treballadors els motius de viabilitat econòmica que al·legaven, per la qual cosa l’empresa ens divideix per províncies i comença a anar a cadascuna d’elles amb amenaces de tancament i propostes en algun cas més suaus, però sent encara més lesives en tots els àmbits respecte a l’anterior acord. Al final, aconsegueixen acords en les delegacions de Múrcia i Balears (aquesta última després d’una reeixida vaga).

Al novembre l’empresa comença a sancionar amb faltes greus per coses que abans no es feien (com etiquetar malament una escomesa, per suposades manifestacions del client sense demostrar, etc) i un acomiadament per descens de la productivitat, per la qual cosa es convoca a la plantilla en assemblea i es decideix per unanimitat fer aturades de 2 hores els dies 17, 18, 23 i 29 de desembre, així com vaga els dies 30 i 31.

En el tribunal d’arbitratge que es va celebrar el dia 15 de desembre, s’arriba a un acord per a desconvocar l’atur del dia 17, parlar amb tots els membres del comitè i en assemblea, traslladar una nova proposta per part de l’empresa, la qual, malgrat que d’entrada s’elimina el dissabte com a jornada laboral, obligava a treballar 11 dissabtes a l’any o que el treballador busqués a algú amb els mateixos coneixements i perfil formatiu perquè li fes la guàrdia, a canvi d’una quantitat que ni tan sols era fixa.

El dia 16 de desembre ens reunim amb l’empresa durant unes 4 hores durant les quals se’ns diu que es pot negociar alguna cosa però mai amb l’amenaça de les aturades, per la qual cosa en assemblea amb els treballadors el dia 17, acordem anul·lar l’atur del 18 i donar-li a l’empresa fins a l’atur del 23 per a poder arribar a un acord.

El dia 17 davant el tribunal d’arbitratge l’empresa ens adverteix que si volem asseure’ns a negociar serà poca cosa el que pot donar, però que no val amb llevar únicament l’atur del dia 18, que caldria anul·lar tots els dies de vaga ja que ells no poden negociar amb mesures de pressió. Nosaltres tenim la pressió de la MSCT (modificació substancial de condicions de treball) i no volem que passi com en una altra província que els van fer suspendre la vaga i porten ja 3 mesos “negociant” sense haver-hi cap avanç ni acord ja que no ofereixen res nou, només mouen les coses de lloc. Pel que l’única manera d’anul·lar el procés d’aturs i vagues a la nostra província seria, si ells anul·len la MSCT o s’arriba a un acord, rebent un NO per resposta de l’empresa. Davant la qual cosa i seguint els acords en l’assemblea amb els treballadors, els indiquem que el 18 no es realitzarà cap atur i que si volen negociar estem disposats a esperar-los fins al dia 22.

També volem afegir que l’empresa s’ha negat en tot moment a eliminar el sistema de punts, que el comitè ha demanat la seva retirada perquè ho considera contrari a la llei de prevenció de riscos laborals.

Per tot això, animem a tots els treballadors a secundar els aturs els dies 23 i 29, així com la vaga dels dies 30 i 31.

A València, a 17 de desembre de 2020


Denúncia contra l’empresa per intentar rebentar la primera jornada de vaga de la plantilla de Teleco

La vaga a Teleco València continua. Bona participació de la plantilla. Si la vaga fos un plebiscit, ja estaria guanyada, però la cosa és que no és una qüestió de participació, sinó d’aconseguir afectar la producció.

L’empresa (i en dir "empresa" ens referim tant a la contracta TELECO com a la matriu TELEFONICA MOVISTAR) això ho sap perfectament i per això ha tret els seus pitjors ardits per a guanyar la batalla: està enviant esquirols en furgonetes sense logotipar a treballar a València a les zones en vaga.

En el vídeo adjunt (enviat per un dels treballadors en vaga) es constata el que estem aquí denunciant.

La plantilla de Teleco ha de saber que ha de respondre de manera eficaç a aquesta salvatge vulneració del dret de vaga. El comitè ja ha denunciat a Inspecció de Guàrdia, això està bé, però és una mesura insuficient que fa falta complementar amb la paralització física de les furgonetes esquiroles, perquè la resposta d’Inspecció pot trigar dies i saldar-se amb una multa irrisòria comparat amb el mal que rep la gent que està lluitant, fent vaga sense cobrar res. El temps és or en aquestes circumstàncies i no ha de deixar-se córrer el rellotge a favor de l’empresa.

Pel mètode més suau possible, han d’immobilitzar-se aquestes furgonetes (bloquejos en els magatzems, assegudes davant d’elles, etc, i si no funciona pensar altres coses) i una vegada bloquejades telefonar a la policia perquè estengui acta d’una infracció gravíssima d’un dret fonamental, com és el dret a la vaga.

Si no s’adopten mesures dràstiques que contrarestin la il·legalitat que està cometent l’empresa, però que per les vies estrictament administratives (Inspecció) podem tenir la resposta quan ja sigui tard, la vaga podria decaure per desmoralització del personal.

És responsabilitat de tota la plantilla i del comitè d’empresa detenir aquesta agressió flagrant contra el seu dret de vaga. Si no guanyem aquesta vaga, perdem tots.


Facebook Twitter

TeleAfónica

Barcelona

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"