Pandèmia

CRISI CORONAVIRUS

La patronal catalana demana al Govern que el contagi de coronavirus no sigui accident laboral

La CECOT, patronal catalana, demana al Govern no considerar accident laboral el contagiar-se de coronavirus en el lloc de treball.

diumenge 12 d’abril de 2020| edició del dia

La confederació empresarial multisectorial Cecot s’oposa a l’aprovació del decret que considera accident de treball el contagi de coronavirus per part dels empleats en l’àmbit laboral i ha demanat que s’exoneri aquesta causa fins a tenir tipificades les mesures de seguretat i els protocols d’actuació.

És a dir, deixar als treballadors sense la Prestació per Incapacitat temporal (IT) de la qual s’han de fer càrrec les mútues o les pròpies empreses. I sense necessitat d’un mínim cotitzat, a diferència d’una baixa per malaltia comuna. Clarament més avantatjosa per als i les treballadores.

Antoni Abad, el president de la patronal, preparant-se ja per a la imminent obertura de l’activitat econòmica no essencial, sosté que no pot saber-se si una infecció ha tingut lloc en el lloc de treball o no i que "el que necessita el sector empresarial és un missatge de calma i mesures clares i de suport que li donin seguretat per a prendre decisions".

Des de la Cecot es considera que, amb aquest decret, el Govern exigeix uns nivells de seguretat impossibles d’assumir pels serveis de prevenció, per les empreses i per l’administració de l’Estat i ha demanat que s’exoneri aquesta causa fins a tenir tipificades les mesures de seguretat i els protocols d’actuació.

Així es desentén la patronal catalana de la seguretat del personal. Que com totes les patronals anteposen els seus beneficis a la salut dels qui treballen per a ells.
temes relacionats

Pandèmia   /    Crisi coronavirus   /    #Covid-19   /    #Coronavirus   /    Lluita de classes   /    Món obrer Estat espanyol   /    Classe treballadora

Comentaris

Comentar