×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Residències privades: "no sabem ni de que s’ha mort la nostra mare"

Familiars de la residència d'avis i àvies Bertran Oriola de La Barceloneta, gestionada per l'empresa Eulen denuncien la falta d'atenció i informació que s'està vivint en el centre, amb més de 22 ancians morts en pocs dies.

EsquerraDiari.cat

dissabte 18 d’abril de 2020
Facebook Twitter
Familiares de una Residencia La Barceloneta denuncian - YouTube

Familiars de la residència d’avis i àvies Bertran Oriola de La Barceloneta denuncien la situació crítica que s’està vivint en el centre, amb més de 22 ancians morts.

En diferents vídeos, els familiars denuncien les condicions precàries d’higiene en les que estan sotmesos els residents i la falta de personal sanitari a causa de la crisi de la Covid-19, així com també la constant mancança d’informació sobre l’estat de salut dels familiars interns.

Resulta escruixidor el testimoniatge d’una familiar que acaba de perdre a la seva mare víctima del coronavirus, denunciant precisament l’absència de cap contacte amb els responsables de la residència fins al dia que se li comunica la defunció. A més de tota una sèrie de denúncies sobre la falta de condicions higièniques a les quals estan supeditats els residents des de l’inici de la pandèmia a l’Estat espanyol.

No obstant això, cal desatacar que l’empresa que gestiona la residència Bertan Oriola, Eulen, porta anys sent objecte de crítiques d’usuaris i treballadores per les nefastes condicions de treball d’aquesta empresa de col·locació. És el cas, per exemple, de les treballadores de neteja o les treballadores d’assistència domiciliària i internes. Amb salaris que no arriben ni a l’SMI, a més de condicions higièniques nul·les o un excés de sobrecàrrega de treball, posant en perill la salut d’aquestes.

La plataforma d’Afectats per BBServeis, coneguda per haver destapat l’activitat lucrativa fraudulenta de la mateixa empresa d’assistència a la gent gran, es feia resò també de la notícia i publicava a les xarxes socials la situació que s’està vivint a la residència de la Barceloneta.

No obstant, la situació en la que es troba aquesta residència és l’exemple del que està succeint en una gran part de les residències privades davant la crisi sanitària. Empreses que porten anys lucrant-se a costa d’un servei bàsic com és la cura de les persones majors i la precarietat de les i els treballadors que exerceixen les seves tasques amb prou feines i amb condicions deplorables.

I és que com deia Laia Forner en un recent article a Esquerra Diari "en aquests dies veiem com l’emergència del coronavirus està multiplicant per mil una situació de precarietat laboral que sofreix el sector dels residències geriàtriques. Molt abans de la pandèmia les jornades eren interminables amb horaris de més de dotze hores, plantilles reduïdes al mínim en els moments de major càrrega de treball com són les higienes i amb tasques que no pertoquen als auxiliars com l’atenció més cognitiva cap als residents o el servei de bugaderia. Mentre, els empresaris s’emporten els seus bons calerons que paguen les families per necessitats tant bàsqiues com el dret a l’atenció dels més grans".

Et pot interessar:

Diari d’una auxiliar de residència en temps d’Estat d’alarma

Nosaltres també lluitem a primera línea: Diari d’una auxiliar de residència en temps d’Estat d’alarma [II]


Facebook Twitter
ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques