×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Israel ataca objectius a l’Iran, Síria i l’Iraq

Ho ha fet aquest dijous amb un bombardeig de míssils sobre objectius d'almenys dues ciutats iranianes, i des d'avions de combat sobre altres punts de Síria i l'Iraq.

Redacció internacional

divendres 19 d’abril
Facebook Twitter

L’Exèrcit israelià ha bombardejat la nit del dijous diversos objectius a l’Iran, Síria i l’Iraq. Segons les cadenes dels EUA CNN i ABC News. Un alt funcionari d’aquest mateix país va informar que els atacs van ser en represàlia pel llançament de míssils balístics i drons que va realitzar l’Iran dissabte passat, que responia, a l’atac israelià a l’ambaixada iraniana a Síria de dies enrere.

Alhora, l’agència de notícies iraniana Fars va informar que s’havien sentit explosions en un aeroport de la ciutat d’Isfahan, encara que es desconeixien les causes, i que el govern havia suspès els vols comercials a les ciutats de Teheran, Isfahan i Shiraz. Segons aquestes fonts, míssils israelians van aconseguir blancs a Teheran, la capital iraniana i la ciutat d’Isfahan, mentre que avions de la força aèria israeliana van bombardejar radars en el sud de Síria i altres blancs a l’Iraq.

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, havia advertit dimecres que el seu país respondria a l’atac iranià del dissabte, però que el gabinet de guerra israeliana encara es debatia en “quan i com” fer-ho. L’acció de l’Iran responia al bombardeig sobre la seva ambaixada a Damasc, la capital siriana, i va ser realitzada de manera tal que no causés víctimes israelianes ni danys materials de consideració, avisant públicament amb antelació del llançament de desenes de drons i míssils, tractant d’evitar una escalada en la ja tibant situació que viu la regió a partir del genocidi que Israel està provocant amb la seva invasió a la Franja de Gaza, a més de sagnants atacs contra palestins a Cisjordània i contra el sud del Líban.

Des d’aquest moment, Israel es debatia sobre com respondre, malgrat la pressió dels Estats Units i altres aliats occidentals, que instaven el govern de Netanyahu a “prendre la victòria” d’haver repel·lit amb èxit els llançaments de míssils i drons iranians. Occident tem que si Israel i l’Iran s’embarquen en una espiral de represàlies, l’Orient Mitjà entrarà en una guerra sense precedents i amb perspectives impredictibles.

Per part seva, l’Iran va declarar el mateix dijous davant el Consell de Seguretat de l’ONU que Israel “ha de veure’s obligat a posar fi a qualsevol nova aventura militar contra els nostres interessos”, mentre que el secretari general de l’ONU, António Guterres, va advertir que l’Orient Mitjà travessa un “moment de màxim perill”.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï