Pandèmia

CRISI CORONAVIRUS

Facebook Live | Enfront de l’Europa del capital, una resposta obrera i internacionalista

Aquest divendres 3 d'abril, a les 18h, al Facebook Live i la web d'Esquerra Diari, hem organitzat la segona xerrada en línia sobre la crisi del coronavirus. Aquesta vegada hem comptat amb veus des d'Itàlia, França i l'Estat espanyol.

dissabte 4 d’abril de 2020| edició del dia

Des d’Esquerra Diari vam organitzar aquesta segona xerrada-debat en directe sobre la crisi del coronavirus i que pots tornar a veure fent un clic al vídeo que hi ha en aquest article.

Aquesta vegada vam parlar sobre la Unió Europea i els seus governs, que tornen a demostrar que per a ells els beneficis de les grans empreses valen més que les nostres vides. I com, al mateix temps a Itàlia, França o l’Estat espanyol, treballadors i treballadores estan demostrant que hi ha una altra sortida possible, basada a tocar els interessos dels capitalistes i no la nostra salut i butxaques.

🔴Vam parlar amb alguns dels seus protagonistes, com Gaëtan Gracia, treballador d’Airbus i delegat CGT Tallers Alta-Garona, subcontracta d’Airbus, des de Tolosa, que vénen defensant poder deixar de fabricar reblons per a avions i reconvertir les seves empreses sota control obrer per a la producció de respiradors i altres equipaments mèdics.

🔴També amb Giacomo Turci, director de la Voce Delle Lotte, des de Roma, hem pogut conèixer el procés de rebel·lions i vagues salvatges en diversos sectors, que ha culminat amb una gran vaga general el passat 25 de març dels sectors no essencials.

🔴Des de l’Estat espanyol vam tornar a comptar amb Santiago Lupe, director d’Izquierda Diario, des de Barcelona, que abordarà les últimes mesures de rescat a les grans empreses preses pel govern "progressista" i com està plantejat aixecar un programa obrer d’emergència que toc els interessos dels grans capitalistes.

Va coordinar la conversa, Josefina L. Martínez, de la secció internacional d’Esquerra Diari des de Madrid.

Tenim més xerrades penjades a:
📲💻 Facebook Live d’Esquerra Diari i Izquierda Diario .

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

📲 Pots unir-te al nostre canal de Telegram i rebre totes les novetats del dia.
temes relacionats

Pandèmia   /    Crisi coronavirus   /    #Coronavirus   /    Estat espanyol   /    França   /    Itàlia   /    Internacional

Comentaris

Comentar