×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

"Estampes racistes al cor de la ciutat"

El periodista Salvador Sostres feia gala aquesta setmana del seu racisme en criticar el futbolista del Barça Ansu Fati. El racisme mediàtic i l'insitucional es donen la mà per acabar criminalitzant als venedors ambulant que no tenen altra opció que jugar-se la vida en el top manta.

Marc Ferrer

divendres 23 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

El periodista de l’ABC Salvador Sostres tornava a fer gala aquesta setmana del seu racisme mitjançant aquesta vegada una crònica del partit entre el FC Barcelona i l’equip hongarès Ferencváros.

En la seva columna el periodista demostrava no tenir objeccions en titllar Ansu Fati, futbolista del Barça, de "manter jovenet i negre" en comparar les pujades per la banda dreta del futbolista nacionalitzat.

Sostres feia un paralelisme entre el jove futbolista del Barcça i la imatge quotidiana que viuen els manters de la ciutat de Barcelona, perseguits a diari i criminalitzats per la policia en escriure que "Ansu corrent té alguna cosa de gasela, de manter jovenet i negre que de cop i volta veies córrer pel Passeig de Gràcia quan algú al crit d’”aigua, aigua!”, anunciava que la Guàrdia Urbana havia arribat. Estampes selvàtiques al cor de la ciutat".

No obstant, Sostres no només acaba reproduïnt una actitud racista i menyspreu cap a Ansu Fati per les seves condicions físiques, sino que, allò més greu, acaba sent que criminalitza als que no tenen altra alternativa que guanyar-se la vida amb el "top manta" tot i la persecució que pateixen.

I no només això, sino que el mateix Sostres, acaba fent una crida a profunditzar encara més aquesta persecució i criminalització cap als manters en dir que "Ara això no passa, perquè per a Ada Colau els delinqüents són els policies i no els manters, que ja no han de sortir corrent".

D’aquesta manera, Sostres utilitza uns arguments racistes i el menyspreu cap a un futbolista d’origen africà per a criticar i blanquejar la política de l’Ajuntament de Barcelona de forma deliberada, per a exigir més contundència en la repressió cap als manters.

Per la seva banda, Ada Colau repiulava amb un "tot el meu suport a Ansu Fati i a tots els joves anònims als que la caverna caricaturitza o estigmatitza pel seu color de pell".

Una mostra més, sens dubte, del cinisme al que ens tenen acostumats des de l’Ajuntament de Barcelona en Comú. Els mateixos que, amb l’alcaldesa al capdavant i la Guàrdia Urbana en primera línia, han profunditzat en el racisme institucional contra els venedors ambulants, mentre feien gala discursivament de ser una ciutat oberta als refugiats.

Cal tenir en compte que en no poques ocasions, els mateixos representants del Sindicart Popular de Venendors Ambulants de Barcelons han denunciat que "no hi ha diferència entre la repressió que patien amb el govern de la dreta i l’actual situació amb Barcelona en Comú".

Et pot interessar: La Guàrdia Urbana identifica als venedors ambulants que confeccionen material sanitari enfront la Covid

Sense anar més lluny, l’Ajuntament d’Ada Colau ha intentat durant aquest mes desallotjar el local del Sindicat Popular de Manters sota la pressió de CaixaBank. El mateix ajuntament que durant els pitjor mesos de la pandèmia no va deixar de perseguir als manters que confeccionaven i lliuraven material sanitari a diferents hospitals de Barcelona, així com també recol·lectaven aliments per als més necesitats.

També pots llegir: Colau i Caixabank han tractat de desallotjar el local del Sindicat de Manters


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï